Specialistai sutarė dėl nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos favoritų

Iš šešių Lietuvos „Eurovizijos“ finalui besiruošiančių dalyvių dainininkė Dovilė Filmanavičiūtė (Miss Sheep), prodiuseris Martynas Tyla bei muzikos kritikė Emilija Visockaitė išskyrė jiems labiausiai patikusius atlikėjus, vertus pasirodyti Lisabonoje. LRT.lt kalbinti pašnekovai gyrė išlikusius atrankos dalyvius, tačiau pastebėjo ir jų pasirodymų trūkumų.

Visų trijų specialistų nuomonė sutapo – jie kaip verčiausius pasirodyti didžiojoje „Eurovizijos“ scenoje Portugalijoje išskyrė Ievą Zasimauskaitę bei grupę „The Roop“.

Dainininkė bei nacionalinių „Eurovizijos“ atrankų komisijos narė D. Filmanavičiūtė nenorėjo išduoti jai labiausiai patikusio dalyvio, tačiau pripažino nujaučianti, kurie finalininkai sulauks daugiausiai žiūrovų simpatijų.

„Aš labai bijau komentuoti, bet jaučiu asmenines simpatijas konkretiems žmonėms. Tačiau jų įvardijimas būtų neobjektyvus, nes šį sekmadienį būsiu komisijos narė. Nors mano širdis jaučia, kad kovo 11-ąją žmonės labiausiai palaikys I. Zasimauskaitę, o aš pati statyčiau už grupę „The Roop“, – kalba pašnekovė.

D. Filmanavičiūtei pritarė ir renginių organizatorius bei vadybininkas M. Tyla, kuris šių metų Lietuvos „Eurovizijos“ dalyvius įvertino kritiškai. Pasak jo, favoritą išskirti sunku, nes aiškaus atrankų lyderio nėra.

„Mano akimis, tinkamos dainos „Eurovizijai“ nėra. Tikrai nesu nei už vieną, nei už kitą dalyvį, bet jei manęs paklaustų, už ką statyti lažybų punkte – tai būtų „The Roop“. Jų atliekamos dainos priedainis yra tai, kas veikia „Eurovizijoje“. Pavyzdžiui, I. Zasimauskaitės istorija graži, tačiau didžiojoje scenoje ji to neištransliuos“, – komentuoja M. Tyla.

Muzikos kritikė E. Visockaitė Lisabonoje norėtų išvysti būtent I. Zasimauskaitę: „Ji atkreiptų dėmesį, nes išsiskirtų iš „Eurovizijos“ triukšmo su savo tyliu bei romantišku atlikimu. Galbūt jos pasirodymui trūksta sceninio efekto, nes kol kas ji tiesiog sėdi ant scenos.“

Nacionalinės atrankos komisijos narė D. Filmanavičiūtė I. Zasimauskaitės atlikimą pateikia kaip puikų pavyzdį kitiems. Anot pašnekovės, „ji visoms jaunoms merginoms demonstruoja, kaip reikia nepamesti savo vertybių ir kaip scenoje daryti tam tikrus dalykus“.

Kiek kitaip I. Zasimauskaitę vertina prodiuseris M. Tyla, kuris sako, kad „tokia daina šiemet mums neatneš pergalės“. Vadybininkas kritikos negaili ir kitų atrankos dalyvių pasirodymams.

„Monika-Marija Paulauskaitė turi savitą balsą, tačiau atliekama daina jai per silpna. Paulai Valentaitei nereikėjo keisti dainos į akustinę jos versiją – buvo vakarietiškas skambesys, geras pop muzikos variantas. Kotryna Juodzevičiūtė yra puiki mergina, jos balsas vienas stipriausių, tačiau bendras atlikimo vaizdas ir pati daina nėra nugalėtoja. Jurgis Brūzga – senas ąžuolas, bet vėlgi daina nėra tinkama, nors visa kita šis atlikėjas turi“, – atrankos dalyvius aptaria M. Tyla.

Muzikos kritikė E. Visockaitė pritaria, kad naujoji atlikėjos P. Valentaitės pasirodymo versija – prastesnė. Pasak pašnekovės, M. M. Paulauskaitė neįsiminė, o K. Juodzevičiūtei dar reikia augti.

„P. Valentaitės pasirodymas man labai patiko, tačiau nauja versija – ne. Tikiuosi, kad finale bus pirmasis variantas – pagal vakarietišką standartą parašyta daina. K. Juodzevičiūtė turi gerą dainą, tačiau jos veido išraiška nesikeičia per visą pasirodymą, tarsi pati iš savęs netransliuotų jokios žinutės. M. M. Paulauskaitė nelabai įsiminė, nors balsas – stiprus. Ji atlieka standartinę „Eurovizijos“ baladę, kuri niekuo neišsiskirtų“, – savo nuomonę dėsto E. Visockaitė.

Dainininkė D. Filmanavičiūtė neslepia, kad jaučia nerimą dėl jaunųjų atlikėjų – P. Valentaitės, K. Juodzevičiūtės bei M. M. Paulauskaitės.

„P. Valentaitė dar turėtų treniruotis, nors žmonės ją mėgsta ir palaiko. K. Juodzevičiūtė turi tarptautinės patirties, dalyvauja džiazo festivaliuose, jaučiu, kad ji žino, kaip lipti ant didelių užsienietiškų scenų. Apie M. M. Paulauskaitę turiu susidariusi mažiausią įspūdį. Ji stipri vokalistė, turi gražų balsą“, – tikina dainininkė. Pašnekovę sužavėjo „The Roop“ – anot jos, grupė skleidė ramybę – vaikinai žino, ką daro.

Prodiuseris M. Tyla pripažįsta, kad „The Roop“ tikrai galėtų tapti lyderiais, tačiau „jiems trūksta kokybiškesnės muzikinės dalies“. Ši grupė nustebino ir muzikos kritikę E. Visockaitę. „Man patiko vizualinė pasirodymo estetika, tačiau dainos tekstas gana banalus. Jie turi daug patirties ir gerai atrodo, bet ši daina – ne „Eurovizijai“, – tvirtina moteris.

Pašnekovė neliko sužavėta ir J. Brūzgos atlikimu – jis pasirodė ne itin originalus. Dainininkė D. Filmanavičiūtė džiaugiasi, kad atlikėjas pagaliau atrado save: „Jurgis pasirinko visai kitokį žanrą, kuris jam tinka, akivaizdu, kad labai gerai jaučiasi – tai jo arkliukas.“


Šiame straipsnyje: Eurovizijafavoritaifinalas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių