„Stiklo pilyje“ liaupsinamas W. Harrelsonas: žudiko sūnaus kelias į šlovę

  • Teksto dydis:

Jau šį savaitgalį kino teatrų ekranus pasieks Jeannette Walls bestselerio „Stiklo pilis“ ekranizacija, kurioje pasakojamas sudėtingas pačios rašytojos gyvenimas. Juostoje, vaizduosiančioje tikrą šeimos dramą, pagrindinį vaidmenį atliks „Oskaro“ laimėtoja Brie Larson, o jos tėvus įkūnys Holivudo žvaigždės Naomi Watts bei Woody Harrelsonas.

Prognozuojama, jog filmas sulauks ne vienos kino apdovanijimų nominacijos, o aktoriai jau dabar mėgaujasi kritikų liaupsėmis. Ypač W. Harrelsonas, kuriam įsijausti į vaidmenį įsijausti padėjo, kaip pats sako, gyvenimą sugriovę vaikystės įvykiai.

Aktorius, kaip ir pagrindinė filmo herojė, augo itin komplikuotoje šeimoje. Būsimos žvaigždės tėvas buvo nuteistas už žmogžudystę iki gyvos galvos ir mirė kalėjime. Tuo tarpu filme „Stiklo pilis“ žvaigždė vaidina tėvą alkoholiką, taip pat tam tikra prasme sugriovusį savo dukterų gyvenimus.

Prieš dešimtmetį žurnalui „Playboy“ aktorius prisipažino svarstęs apie teologiją, tačiau pažinęs suaugusio vyriškio gyvenimo skonį suprato, kad Biblija tėra popiergalis, skirtas valdyti žmonėms.

Bėgdamas nuo persekiojusių nesėkmių, W. Harrelsonas apsigyveno su mama ir ėmė uždarbiauti pramogų parke atlikdamas staliaus darbus, baigė mokslus universitete. Prieš dešimtmetį žurnalui „Playboy“ aktorius prisipažino svarstęs apie teologiją, tačiau pažinęs suaugusio vyriškio gyvenimo skonį suprato, kad Biblija tėra popiergalis, skirtas valdyti žmonėms. Iki tol jis buvo pamaldus mamos berniukas, idealizavęs bažnyčią.

1985 metais W. Harrelsonas vedė Nancy Simon, tačiau kitą dieną po vestuvių pora nusprendė skirtis. Deja, teisininkai tuomet nedirbo, tad pora vėliau drauge išgyveno dar dešimt mėnesių. 2008-aisiais aktorius darkart susituokė, šįkart – su Laura Louie, buvusia savo asistente.

Aktorius gyvenime linkęs maištauti ir ne kartą buvo atsidūręs už grotų. Už netinkamą elgesį viešumoje, už tai, jog matant pareigūnams, pasodino marihuanos sėklų, už fotografo užpuolimą ir panašiai. Visus tuos kartus jam pasisekė nuo rimtesnės bausmės išsisukti sumokėjus baudą.

„Aš buvau labai susitapatinęs su savo veikėju Reksu. Jis neįtikėtinas vyrukas. Nors turi problemų, bet jam galima pavydėti meilės gyvenimui ir vidinės laisvės. Reksas nemano, kad jo vaikams reikia mokyklos, geriausia mokykla, anot jo, yra pats gyvenimas. Aš ir pats jaučiuosi veltui iššvaistęs savo gyvenimą dvylika metų sėdėdamas mokyklos kėdėje“, – sako aktorius ir priduria, jog panašumų su filmo herojumi rado kur kas daugiau, nei norėtų.

„Kai manęs kas paklausia, ar geriau turėčiau tėvą alkoholiką su nerealiu polėkiu, ar likčiau prie savo tikrosios istorijos su tėvu žudiku, aišku, kad norėčiau kažką pakeisti. Vaikystėje buvau labai stipriai sužalotas. Tai mane kardinaliai pakeitė. Neabejoju, kad žiūrėdami filmą daugelis kuriame nors herojuje atras save. Ne veltui knyga yra bestseleris: istorijoje mes visi randame bent dalelę savęs. Ir nebūtinai teigiamą, nebūtinai tą, kurią norisi visiems demonstruoti“, – teigia W. Harrelsonas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių