Suomijos atstovė „Eurovizijoje“ kviečia susitikti Kaune

  • Teksto dydis:

Dainininkė, dainų autorė ir pianistė Saara Aalto, šiemet atstovausianti Suomijai „Eurovizijoje“, netikėtai prabilo lietuviškai. Trečiadienio popietę išplatintame vaizdo įraše ji kreipėsi į gerbėjus mūsų šalyje ir pažadėjo šį sekmadienį gyvai pristatyti savo konkursinį kūrinį „Žalgirio“ arenoje vyksiančiame nacionalinės atrankos finale.

Saara – populiarių Suomijos muzikos projektų „The Voice“ ir „Finland‘s Got Talent“ antrųjų vietų laimėtoja. Jos balsu prabilo ir suomiškoji princesė Ana viename populiariausių Walto Disney`aus animacinių filmų. Suomijos muzikos rinką Saara galutinai užkariavo himnui paveikumu prilygstančiu muzikiniu singlu „No Fear“.

„Man pasisekė – Suomijoje išleidau 5 albumus. Bet visada svajojau savo muziką pristatyti tarptautiniu mastu, tad pasinaudojau pačios patarimu iš dainos „No Fear“ ir išvykau į Didžiąją Britaniją. Tiesą pasakius, aš buvau šokiruota, kaip man pasisekė. Didžiojoje Britanijoje sulaukti tokio pat žmonių palaikymo kaip gimtinėje buvo labai gera, jaučiausi ypatingai“, – prisimena Saara.

Ji gimtojoje Suomijoje 2016 ir 2017 metais buvo labiausiai ieškomas žmogus „Google“ paieškos sistemoje. Ir ne veltui – 2017-ieji Saarai buvo įspūdingi metai, jai pavyko pasiekti tiek, kiek kai kurie artistai nepasiekia per visą gyvenimą. Pritrenkiantys gyvo garso šou, tarp jų – „In My Wildest Dreams”, į kurį išparduoti visi bilietai 13 500 vietų dydžio Helsinkio arenoje, taip pat išparduotas 17 dienų Didžiosios Britanijos turas ir pagrindinis šou Londono „Hipodrome”. O kur dar pasirodymai visame pasaulyje: Airijoje, Švedijoje, Ispanijoje, Estijoje ir Kazachstane.

2018 m. pavasarį išleidusi debiutinį tarptautinį albumą, Saara pasirodys 180 milijonų žmonių auditorijai – atstovaus Suomijai didžiausiame Europos dainų konkurse su kūriniu „Monsters“. Saara – unikali ir universali artistė, vienoje scenoje pasirodžiusi su muzikos legendomis Kylie Minogue, Andrea Bocelliu, Adamu Lambertu ir Jose Carrerasu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių