Sužinokite: lietuviškame filmuke paaiškino, kaip elgtis per išpuolį

Jungtinės Karalystės tarnybos sukūrė informacinį filmuką apie tai, kaip reikia elgtis ginkluoto ar kitokio išpuolio atveju. Filmukas jau yra įgarsintas lietuviškai. „Pagal savo žmogiškąsias savybes galiu pasakyti, kad kartais norėtųsi pasižiūrėti, kas tikrai įvyko. O čia trijų žodžių instrukcija – bėgti, slėptis ir pranešti – yra, manau, puikus planas, kurį turėtume turėti galvoje tokiais atvejais“, – sako vidaus reikalų ministras Eimutis Misiūnas.

Pasak ministro, išpuoliai galimi įvairiose viešose vietose: stotyse, naktiniuose klubuose ir pan. Jie sukelia paniką ir siaubą, nes žmonės nežino ką daryti.

„Ar smulkmena atsitiko, galbūt kažkam reikia pagalbos, ir žmogiškasis smalsumas tarsi traukia prie įvykio vietos. Bet jeigu mes identifikuojame situaciją, kad tai yra teroristinis išpuolis ar susišaudymas, pirmiausia atsitraukiame, tai yra, pabėgame, pasislepiame ir tada galvojame apie pranešimą“, – vardija E. Misiūnas.

Pašnekovas akcentuoja, kad Lietuvoje terorizmo grėsmė yra žema ir filmukas yra skirtas užsienyje gyvenantiems ar keliaujantiems tautiečiams.

„Jei išgirdote šūvius, apsvarstykite, kaip geriausiai apsisaugoti. Jei yra saugus evakuacijos kelias, bėkite. Tai geriausias pasirinkimas. Paraginkite kitus bėgti kartu. Nesustokite dėl kitų asmenų neryžtingumo. Palikite asmeninius daiktus“, – dalijamasi patarimais filmuke.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių