Svajones įgyvendinantis būgnininkas iš JAV keičia lietuvių požiūrį į krepšinį

  • Teksto dydis:

Amerikietis Aaronas Speyakas Lietuvoje įgyvendina svajones. Septintos kartos būgnininkas čia kuria naujas muzikos tradicijas ir sako, kad lietuviai yra labai atviri naujovėms.

Atvykęs iš JAV, kurią lietuviai vadina svajonių šalimi, Aaronas tikina, kad būtent tokios nedidelės ir besivystančios šalys kaip Lietuva yra puikios įgyvendinti savo svajones.

„Visi vadina Ameriką galimybių šalimi, bet nuvykus ten irgi nebūtų lengva. Niekur atvykus nėra lengva. Tai greičiau iliuzija, nes Jungtinės Valstijos yra labai didelė šalis, tačiau čia, Lietuvoje, bent jau man tikrai lengviau pasirodyti ir kurti naujus dalykus. Jungtinėse Valstijose tai sudėtinga, nes žmonės kasdien išbando begalę naujovių. O čia žmonės atviri idėjoms ir nori jas išbandyti. Su tokia lietuvių reakcija susidūriau iškart atvykęs. Aš mėgstu Vakarų šalis, bet šią pasaulio dalį myliu labiau būtent dėl lietuvių atvirumo ir lankstumo priimant naujoves“, – pasakoja būgnininkas Aaronas Speyakas.

Aaronas gimė Čikagoje, tačiau jo šaknys – lenkiškos, tai išduoda ir jo pavardė. Pats Aaronas iš Jungtinių Valstijų išvyko pirmiausia į Austriją studijuoti klasikinės muzikos, po metų tęsė studijas Belgijoje ir galiausiai sulaukė kvietimo į Lietuvą iš amerikiečio, kurio net nepažinojo. Aaronas atvyko dviem savaitėms į Panevėžį vesti muzikos mokymų.

Galiausiai apsisprendęs likti Lietuvoje Aaronas svajojo čia kurti muzikos programas, o pradėjo nuo savo studijos atidarymo. Muzikantas– septintos kartos būgnininkas, daug sako išmokęs iš savo tėvo, Čikagoje garsaus muzikanto ir muzikos mokytojo, kurio kolektyvuose Aaronas grojo jau nuo mažens. 

Sako, viena iš taisyklių – besimokantiems groti žmonėms reikalinga galimybė pasirodyti viešai, o to Lietuvoje, matė Aaronas, trūko. Tad jis ėmė kurti vadinamąją Būgnų liniją, kuri grotų krepšinio rungtynėse.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių