Svaras kviečia prisijungti prie teismų savanorių tarnybos

  • Teksto dydis:

„Dažniausiai liudytojai ir nukentėjusieji su teismu susiduria pirmą ir vienintelį kartą gyvenime, yra kamuojami streso, baimių, blogų prisiminimų apie matytą ar patirtą įvykį, todėl jiems tiesiog reikia žmogaus, kuris pabūtų kartu,“ – sakė Gabrielius Liaudanskas-Svaras, sutikęs įkvėpti pirmuosius žingsnius teismuose žengiančius savanorius ir pakviesti prie jų prisijungti dar daugiau geradarių.

2 mėnesiai, 60 teismų savanorių ir beveik 400 žmonių, kuriems geranoriai suteikė pagalbą: sėkmingai startavęs teismų savanorių tarnybos projektas ieško naujų pajėgų ir į savanorių atrankas kviečia visus nukentėjusiesiems ir liudytojams norinčius ištiesti pagalbos ranką.

„Savanorystės tinklas netrukus sėkmingai veiks visuose didžiuosiuose Lietuvos miestuose: prie Vilniaus, Klaipėdos, Panevėžio ir Šiaulių teismų prisijungs ir Kauno teismas. Džiaugiamės, kad teismų lankytojai jau patys kreipiasi į savanorius, vertina jų paramą,“ – teigia Nacionalinės teismų administracijos direktorė Reda Molienė ir priduria, kad jau dabar norintieji padėti liudytojams ir nukentėjusiesiems gali siųsti motyvacinius laiškus el. paštu savanoriai@teismai.lt iki spalio 10 d. ir dalyvauti atrankose į teismų savanorių gretas.

„Savanorystė teisme, tai ne tik labai vertinga patirtis, galimybė praktiškai pažinti teisę, bet ir prasminga veikla. Iš tiesų gera padėti žmonėms, suteikti reikiamos informacijos, pasiūlyti stiklinę vandens, išklausyti, nuraminti ir padėti pasijusti saugiems, – teigia jau porą mėnesių Šiaulių apygardos teisme savanoriaujanti Monika Vasiliauskienė. – Džiaugiuosi prisijungusi prie savanorių teismuose komandos ir tikiuosi, kad mūsų gretos tik didės.“

Lietuvos apeliacinio teismo pirmininkas Algimantas Valantinas, kalbėdamas apie savanorių tinklą teismuose, teigė, kad labai svarbu yra žmogui sukurti saugią, komfortišką atmosferą teisme. „Teismo procesas gali atrodyti bauginantis – dažnai žmonės nežino, kas jų laukia, todėl gali pasijusti vieniši. Manau, kad savanoriai, kurie pasitiks liudytojus, paaiškins jiems viską apie teismo procesą ir išklausys nuogąstavimų, atliks labai prasmingą ir reikalingą funkciją. Tai moderni ir socialiai jautri iniciatyva“.

Daugiau apie savanorystę teismuose ir teismų teikiamą paramą nukentėjusiesiems bei liudytojams galite sužinoti čia.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių