Svarbių švenčių planavimo subtilybės: atvirai su vestuvių planuotoja

  • Teksto dydis:

Jau dabar įsivaizduojate, kaip turi atrodyti įsimintiniausia gyvenimo šventė? Mintyse regite gražiausią vietą, išsipusčiusius svečius, girdite mylimą muziką, o esate pasipuošusi iš koto verčiančia suknele?

Tai įmanoma! Tačiau patartina kreiptis į profesionalą. O kaip teigia „Rvšventės“ renginių organizatorė Ramunė Simonaitienė: „Garsiai išdėstykite savo norus ir mėgaukitės procesu. Pasirinkę tinkamą vestuvių planuotoją ne tik išvengsite galvos skausmo, bet išpildysite savo svajones“.

Kodėl svarbi renginio organizatoriaus patirtis?

„Pradėti vestuvių panavimo verslą pasiūlė gera pažįstama, su kuria dirbome vienoje renginių organizavimo įmonėje. Tuo metu ir pačios nelabai supratome, kas yra tos vestuvės, kaip ten ką planuoti ir kaip viskas turi atrodyti. Gelbėjo tik kitokio pobūdžio renginių organizavimo patirtis ir, sakyčiau, avantiūrizmas. Viskas buvo labai įdomu: lavinami bendravimo įgūdžiai, kūrybiškumas. Dairėmės į keletą tuo metu tebuvusių vestuvių planuotojų darbus, idėjų sėmėmės iš interneto. Palaipsniui tapome tikros profesionalės kurios per sezoną suorganizuodavo po trisdešimt ir daugiau vestuvių. Dėl tam tikrų aplinkybių po kelerių metų pradėjome dirbti atskirai.

Dabar suprantu, kad kokybišką šventę ir jos sklandžią eigą gali pasiūlyti tik daugelį metų šioje srityje dirbantis ir naujienomis bei inovacijomis besidomintis profesionalas. Todėl visuomet prieš pradėdami planuoti, būtinai susipažinkite bent su keliais šventės organizatoriais. Tik tada galėsite pasiekti geriausių rezultatų“, – kalbėjo Ramunė.

Tobulos šventės scenarijus

„Per daugelį metų švenčių buvo tiek daug ir tokių įvairių, kad labai sunku išskirti vieną vienintelę. Visos jos savitos ir unikalios. Nei viena šventė nebūna tokia pati. Skirtingi žmonės, skirtingi poreikiai, skirtingas mąstymas ir matymas sukuria unikalumą. Skirtingose vestuvėse gali būti net tas pats arba panašus scenarijus, bet šventė bus visai kitokia. Todėl beveik visada atsiranda ekspromto. Mes nesistengiame žūtbūt įgyvendinti to, kas numatyta. Ir tai, manau, yra gerai. Žymiai geriau įsijausti į esamą atmosferą nei primygtinai sekti scenarijų. Juolab, kad skirtingos poros ir jų svečiai susikuria savo šventę ir savo nuotaiką.

Žinoma, yra keli niuansai, kurių laikomės visuomet – šventės nuotaika turi kilti ir jokiu būdu nekristi žemyn. Todėl visus jautriausius dalykus rekomenduojame „atlikti“ šventės pradžioje. Sutikite – gerai pasilinksminus viskas atrodo kiek kitaip?“, – retoriškai klausė vestuvių planuotoja.

Pasiruoškite – sulauksite kuriozų!

„Kuriozų šiame darbe tikrai nutinka. Ir tai greičiausiai neišvengiama. Pradedant tuo, kad vestuvių išvakarėse iš užsienio grįžusiai nuotakai atiduodama ne ta suknelė, kurią prieš porą mėnesių ji išsirinko nuomos salone, į šventę atvežamas ne tas tortas, prieš išvažiuojant į ceremoniją šėlsta audra ar dėl žaibo iškrovos, per patį pokylio įkarštį, dingsta elektra. Buvo ir toks atvejis, kuomet per bažnytinę ceremoniją mirė jaunosios močiutė. Deja, tai nutinka, ir ne visi dalykai mums pavaldūs.

Būtent dėl tokių atvejų, svarbu šalia turėti šventės organizatorių. Jis neretai atlieka psichologo, draugo guodėjo ar linksmintojo vaidmenį“, – šypsojosi R. Simonaitienė.

Kaip išsirinkti tinkamą vestuvių planuotoją?

„Pirmiausia atkreipkite dėmesį į natūralumą. Nepamirškite, kad su planuotoja bendrausite gana ilgai ir per tam tikrą laiką, atsivers visos asmeninės savybės. Pati niekuomet neorganizuoju vestuvių dėl skaičiaus ir tik dėl pinigų. Klientai renkasi mane, o aš juos. Dažniausiai pajaučiu, ar galėsime sėkmingai bendrauti, ar to padaryti nepavyks. Man labai svarbus nuoširdumas. Visada jauniesiems stengiuosi sakyti tai ką galvoju. Ne šiurkščiai, ne kategoriškai, bet atvirai. Esu buvusi nesuprasta. Ir yra buvę, kad pora atsisakė mano paslaugų. Bet tokios mano taisyklės ir, manau, esminė bendravimo su žmonėmis vertybė.

Taip pat labai dažnai jauni žmones net nežino, nuo ko pradėti planuoti šventę. Būna, kad nepasitarę padaro ir nepataisomų klaidų – šventė sužadėtinių vizijose yra vienokia, o išsirinkta vieta (restoranas, dvaras) – visai kitokios stilistikos. Tuomet tenka keisti visą koncepciją ir jau derintis prie aplinkos, interjero, o ne prie jaunųjų svajonių. Tačiau jei planuojama protingai, nuosekliai, siekiu, kad vestuvės atskleistų poros gyvenimo būdą, pateisintų jų lūkesčius.

Niekada nemenkinu poros pasirinkimo, nesužlugdau jų, stengiuosi patarti ir nukreipti. Pernelyg nelendu į asmeninį gyvenimą, domiuosi tik tiek, kiek reikia pačios šventės išpildymui. Iš tiesų esu savo rogėse ir dirbdama šį darbą jaučiu malonumą. Jeigu jaunieji jaučiasi taip pat – valio, rezultatas pasiektas! Tokį bendrą ryšį ir supratimą patariu rasti ir su kitais organizatoriais. Tik pajutę, kad tai jūsų žmogus, galėsite sėkmingai dirbti ir įgyvendinti savo troškimus“, – patarimus dalijo Ramunė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių