Švedijos atstovas sukritikavo „Eurovizijos“ laimėtojo kalbą

  • Teksto dydis:

Švedijos atstovas Robinas Bengtssonas sukritikavo „Eurovizijos“ laimėtojo Salvadoro Sobralio kalbą, pasakytą atsiimant konkurso apdovanojimą.

Savo kalboje S. Sobralis minėjo muziką, kuri yra tarsi greitasis maistas, neturi tikro turinio bei ragino „Eurovizijos“ gerbėjus pamiršti „greitojo vartojimo“ muziką.

„Gyvename pasaulyje, kupiname tuščios muzikos. Muzika – ne fejerverkai. Grąžinkime pasauliui muziką“, – atsiimdamas apdovanojimą kalbėjo portugalas.

Tai suerzino Švedijos atlikėją, kuris socialiniuose tinkluose išplatino savo nuomonę apie portugalo pasisakymus.

Iš pradžių R. Bengtssonas pripažino, kad jam tikrai patiko Portugalijos atstovo kūrinys ir jo atlikimo būdas, tačiau vėliau pažėrė kritikos.

„Manau, kad kalba, laimėjus „Eurovizijos“ dainų konkursą, buvo ne kaip tikro nugalėtojo. Popmuzika, kurią S. Sobralis prilygina greitam maistui, gali būti vienas geriausių dalykų gyvenime tinkamu metu ir tinkamoje vietoje, taip pat tai gali būti tokia pati graži muzika, kiek ir jo. Vietos yra visiems“, – rašė švedas.

Šis komentaras susilaukė daugiau nei 3 tūkst. „like“ paspaudimų, įskaitant Norvegijos atstovo Alexanderio Walmano, Australijos atstovo Isaiah Firebrace`o ir kitų.

Dauguma portugalų taip pat komentavo šį pasisakymą, sakydami, kad jie, nors ir yra iš pergalę švenčiančios Portugalijos, taip pat nepritaria šalies atstovo nuomonei.

Švedijos atstovas dainų konkurse R. Bengtssonas pelnė 5 vietą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių