T. Hanksas žurnalistams vėl įteikė dovaną

  • Teksto dydis:

JAV aktorius Tomas Hanksas (Tomas Henksas) ketvirtadienį padovanojo Baltųjų rūmų žurnalistams naują espreso aparatą ir jų kofeinu pastiprintą darbą pavadino kova už „tiesą, teisingumą ir amerikietiškąjį gyvenimo būdą“.

Savo dovaną aktorius įteikė Donaldui Trumpui (Donaldui Trampui) pykstantis su JAV žiniasklaida, kurią JAV lyderis dažnai įžeidinėja ir kaltina šališkumu.

T. Hanksas ir anksčiau yra padovanojęs Baltųjų rūmų spaudos korpusui espreso aparatų. Vieną – valdant George'ui W. Bushui (Džordžui V.Bušui), sužinojęs, kad žurnalistai tokio dalyko neturi. Kitą aparatą jis padovanojo 2010-aisias, valdant Barackui Obamai (Barakui Obamai), sužinojęs, kad pirmasis jau nusidėvėjo.

Tačiau šį kartą jis spaudos korpusui paliko dar ir padrąsinimo laiškelį: „Baltųjų rūmų spaudos tarnybai. Ir toliau gerai kovokite už tiesą, teisingumą ir amerikietiškąjį gyvenimo būdą. Ypač – už tiesą.“

„Žmonių priešai“

Nuo pat savo kampanijos D. Trumpas griežtai kritikuoja „nesąžiningą“ žiniasklaidą, kaltina svarbias žiniasklaidos priemones šaltinių ir istorijų fabrikavimu, o žurnalistus vadina „žmonių priešais“.

Šeštadienį D. Trumpas paskelbė, kad nedalyvaus šiemetinėje Baltųjų rūmų korespondentų asociacijos vakarienėje, nors tai yra nuo 1921 metų gyvuojanti tradicija, pagal kurią žurnalistai pakviečia JAV prezidentą linksmam susitikimui.

Praėjusį kartą prezidentas šį metinį renginį praleido 1981-aisiais: Ronaldas Reaganas (Ronaldas Reiganas) tuo metu sveiko po bandymo jį nušauti. Tačiau R. Reaganas paskambino ir draugiškai pakalbėjo.

Žiniasklaidą niekinęs Richardas Nixonas (Ričardas Niksonas) šiame renginyje nedalyvavo 1972 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių