Per Talino televizijos bokšto „gimtadienį“ – unikalus parašiutininkų šuolis

  • Teksto dydis:

Talino televizijos bokštas savo 37-ąjį „gimtadienį“ šią savaitę paminės trijų dienų programa, kurios metu nuo statinio nušoks 70 parašiutininkų iš viso pasaulio.

Dauguma šių ekstremalaus sporto atstovų atvyks iš Europos valstybių, bet tarp jų bus parašiutininkų iš JAV, Australijos ir kitų šalių, naujienų agentūrai BNS nurodė televizijos bokšto spaudos tarnyba.

Pasaulyje nedaug bokštų, nuo kurių leidžiami šuoliai su parašiutais. Be Talino, oficialių šuolių nuo televizijos bokšto galima pamatyti tik Kvala Lumpūre.

1980 metų liepos 11-ąją oficialiai atidaryto Talino televizijos bokšto tradicija savo „gimtadienius“ paminėti parašiutininkų šuoliais Europoje yra unikali.

„Tris dienas su parašiutais bus šokama iš 175 m aukščio, iš platformos 22-ajame aukšte, – sakė televizijos bokšto direktorė Riina Roosipuu (Ryna Rosipū). – Nors šią vasarą savo veiklai suteikėme retro atspalvį, su senais parašiutais niekas neeksperimentuos.“

Vadinamieji BASE šuoliai – tai šuoliai su parašiutais nuo pastatų, kranų, tiltų ir uolų. Nuo įprastų šuolių su parašiutais jie skiriasi tuo, jog šokama iš gerokai mažesnio, 50–200 m aukščio. Atlikti tokius šuolius leidžiama tik itin patyrusiems parašiutininkams.

Kol nuo bokšto šokinės parašiutininkai, televizijos bokšto teritorijoje vaikai ir suaugusieji galės žaisti įvairius žaidimus, pameistrauti, pašokinėti ant batuto ir, vadovaujant instruktoriams, susipažinti su alpinistų įranga.

2017-ųjų vasara Talino televizijos bokšte dvelkia 8-ojo ir 9-ojo dešimtmečių nostalgija, todėl „gimtadienio“ programoje dalyvaus ir senų automobilių klubas „Unic“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių