A. Tapino misija Sibire: nuo medžių kirtimo iki duobių amžiname įšale

Praleidę dvi savaites už poliarinio rato esančioje Igarkoje, „Misija Sibiras‘16“ dalyviai sugrįžo į Lietuvą. Ten jie ne tik tvarkė apleistus kapus, bet ir atstatė nuvirtusius kryžius bei pastatė devynis naujus.

Projektas vyksta jau 11 metų. Šių metų misijoje norą dalyvauti pareiškė 800 jaunų žmonių, tačiau teisę vykti gavo tik 16. Prie projekto šiemet prisijungusiam žurnalistui Andriui Tapinui misija Igarkoje buvo vienas didžiausių ir neįprasčiausių iššūkių gyvenime.

„Apskritai abi savaitės, tiek Igarkoje, tiek pirmyn ir atgal keliaujant, buvo pačios keisčiausios turbūt mano gyvenime, nes aš niekada nesu to daręs. Tai buvo visiškas išėjimas iš komforto zonos – atsisakymas visų technologijų ir darymas to, ko aš nesu daręs, tai yra nuo medžių kirtimo iki duobių kasimo amžiname įšale. Ir, žinoma, gyvenimas dvi savaites palapinėse miške su žmonėmis, kurių aš, iš principo, nepažinojau“, – įspūdžiais dalijasi A. Tapinas.

Anot žurnalisto, misijos dalyviai buvo nepaprastai draugiški ir vieningi bei kantriai mokė vieni kitus naujų dalykų.

Tuo tarpu projekto „Misija Sibiras‘16“ vadovas Ignas Rusilas sako, kad dabar prasidės pagrindinis šio projekto etapas, kai vyks pristatymai mokyklose, bibliotekose, bendruomenėse – Projektas vyksta jau 11 metų. Šių metų misijoje norą dalyvauti pareiškė 800 jaunų žmonių, tačiau teisę vykti gavo tik 16.visur ten, kur projekto dalyviai bus kviečiami.

„Visus norinčius išgirsti „Misija Sibiras‘16“ emocijas ir užsidegti ta emocija, kurią turi Andrius, kviečiu rašyti mums, projekto organizatoriams, ir mes būtinai padėsime, kad pas juos pristatymas įvyktų. Per metus tokių pristatymų įvyksta iki 200. Aš tikiu, kad šiemet galbūt mes pasieksime rekordą“, – viliasi I. Rusilas.

Visas pokalbis su A. Tapinu ir I. Rusilu – laidoje „Aktualus interviu“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

komjaunuoliskos sirdys verziasi

komjaunuoliskos sirdys  verziasi portretas
y sibiro platybes , ....
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių