Tarp nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos dalyvių komisija išvydo ir lenką, ir švedą

Kaunantis dėl kelialapio į 61-ąją „Euroviziją“ atlikėjams išlikti originaliems, panašu, darosi vis sunkiau.

Kai kurie buvusius didžiojo konkurso dalyvius primena savo pasirodymais, o kai kurie – net apranga. „Problema yra ta, kad „Eurovizijoje“ žiūrovai yra linkę lyginti kelių metų atlikėjus, ir apie jus sakytų: „Ai, šitas yra kaip pernai metų švedas“, – taip Beno Malakausko, vieno iš dvylikos atlikėjų, dainavusių antrajame nacionalinės „Eurovizijos“ atrankos etape, pasirodymą komentavo Ramūnas Zilnys. Ir tai – ne vienintelis muzikologo pastebėtas panašumas į pernykščio konkurso dalyvius.

Antradienio vakarą prisistatyti komisijai lipo dvylika nacionalins atrankos dalyvių, sėkmingai įveikusių pirmąjį etapą, tačiau kovą dėl kelialapio į didžiąją „Euroviziją“ tęs tik aštuoni iš jų.

Atrankos dalyvius vertino LRT Opus vadovas Darius Užkuraitis, muzikologas Ramūnas Zilnys, operos solistė Nomeda Kazlaus ir dirigentas Gintaras Rinkevičius.

Antrojo etapo pirmąją laidą pradėjo grupė „E.G.O“ su daina „My story“. G. Rinkevičius grupei turėjo nedidelių priekaištų: „Manau, kad jie stengėsi ir padarė visai neblogą darbą. Beveik man patiko ir daina, ir atlikimas. Dainuojant trise gražiai derėjo balsai. Bet vertinant emociniame lygmenyje, atrodo, kad kažko trūksta – galbūt įtampos, karščio, jėgos, ar daugiau individualybių.“

Gana palankiai vaikinų šansus vertino ir D. Užkuraitis sakydamas, kad kūrinys pakankamai geras, eurovizinis. „Jau praeitą kartą minėjau, kad scenoje žinote, ką darote. Galbūt dar yra problemų su vokalu, bet gal dėl to, kad esate jauna grupė. Jei įvyktų taip, kad jus išsiųstų į „Euroviziją“, tikiu, kad paskutiniai tikrai nebūtume. Bet patirties jums dar trūksta, ir jei ten atvažiuotų vaikinai, kurie tai daro jau penkiolika metų, jiems galėtumėte ir pralošti...“, – svarstė ilgametis „Eurovizijos“ komentatorius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių