„Tele bim-bam“ Neringa: mamoms linkiu ne dirbtinių, o tikrų santykių

Neringa Čereškevičienė kartais pavadinama visų Lietuvos vaikų mama.

„Tele bim-bam“ darželio ir Upės pradinės mokyklos steigėja bei vadovė, daugelio prisimenama iš televizijos laidų, teigia, kad artėjanti mamos diena jai – ypatinga šventė, nors užauginti tris vaikus – darbas išties rimtas. „Būti mama kartais būna labai didelis malonumas, o kartais tampa pareiga. Tikrai nevaidinčiau ir nesakyčiau, kad tai amžina euforija, ir visos mamos man turbūt pritars“, – LRT TELEVIZIJAI sako Neringa.

Pasak N. Čereškevičienės, motinos diena jai asocijuojasi su pakilia, bet tuo pačiu ir graudžia emocija.

„Nuoširdžiai džiaugiuosi, kad esu trijų vaikų mama. <...> Yra tokia nuotaika – pakiliai graudi. Ši diena yra jautresnė. Tos gėlės, bučkiai, apsikabinimai... <...> Laukiu tos dienos kaip mažas vaikas, truputį kaip Kalėdų. <...> Visada imi vertinti, prisimeni, kaip tuos vaikus auginai, kaip dviese dirbome su vyru, įvairūs važiavimai po būrelius su „Tele bim-bam“ komanda, koncertai ir taip toliau. Tas su mūsų mažuoju ir dabar dar vyksta“, – pasakoja N. Čereškevičienė.

Būti mama kartais būna labai didelis malonumas, o kartais tampa pareiga. Tikrai nevaidinčiau ir nesakyčiau, kad tai amžina euforija, ir visos mamos man turbūt pritars.

Neringa tuo pačiu pripažįsta, kad būti mama tikrai nėra lengvas darbas.

„Tikrai nevaidinčiau ir nesakyčiau, kad tai amžina euforija, ir visos mamos man turbūt pritars. Mama reikia dirbti. Reikia atidirbti tuos metus, kad po to galėtum paleisti savo vaikus. <...> Dabar toks tarpsnis, kai suprantu, kad reikia paleisti užaugusius vaikus. Išgyvenu tą tarpsnį“, – LRT sako Neringa.

Mamos dienos proga N. Čereškevičienė motinoms linki nepamiršti savęs ir to, kad tai yra tikrumo diena.

„Nuoširdžiai linkiu sveikatos. Nes tai toks turtas, kurį turime užsidirbti. <...> Nepamriškit tarp visų rūpesčių ir savęs. Kitas dalykas – palinkėsiu tikrų santykių. Ne dirbtinių, ne šventinių išeiginių dienų. Susitikite su savo vaikais, taip, kaip yra dabar, ir išbūkite tą laiką. Šventinė diena tai yra tikrumo diena“, – sako Neringa.

Visas pokalbis – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių