Naujo LRT projekto prodiuseris: kai kurie dėl jo darbe ir nakvoja

  • Teksto dydis:

Jau šeštadienio vakarą LRT televizijos eteryje pasirodys naujas projektas „60 akimirkų“. Televizijos 60-mečiui skirta laida pasakos apie ryškiausias visų laikų televizijos akimirkas bei asmenybes bei rodys archyvinius kadrus, kurių beieškant redaktorėms darbe tenka ir nakvoti.

Projekto prodiuseris Lauras Lučiūnas sako, kad visų pirma žiūrovų laukia puikus koncertas. Be to, bus stengiamasi parodyti televizijos istoriją nuo pačių pirmųjų kadrų iki šių dienų modernumo. „Idėja – atskleisti televiziją per visą jos gyvavimo laikotarpį“, – teigia L. Lučiūnas.

Kiekviena „60 akimirkų“ laida skirsis savo tematika: žinios, sportas, muzika ir t. t.  „Gros orkestras, daug vedėjų, kai kuriems tapusių šeimos nariais, pasakos įdomias istorijas. Pvz., Jogaila Morkūnas, pasirodo, televizijoje pradėjo dirbti prieš 30 metų, o televizijai – 60. Mes galvojame, kad jis turėtų tapti veteranų klubo vadovu“, – juokauja prodiuseris.

Jo įsitikinimu, žiūrovams bus smagu prisiminti senas pokalbių laidas, pažiūrėti, kaip žinomi televizijos žmonės atrodė anksčiau, kaip atrodo ir ką veikia dabar.

Naująjį projektą ves LRT radijo ir televizijos žurnalistė Živilė Kropaitė. Ketvirtadienį dirbusi pirmosios laidos filmavime, ji išgirdo ne vieną įdomią istoriją. „Buvo parodyta vaizdo medžiaga, kurioje J. Morkūnas kalbina dar vaiką Vykintą Pugačiauską. Ir būdamas vaikas jis vis tiek kalba protingiau negu bet kuris suaugusysis. Tokią vaizdo medžiagą pamatyti yra neįtikėtina, turint omenyje, kad dabar tuos žmones pažįsti visai kitokiame amplua“, – kalba Ž. Kropaitė.

Žurnalistė sako, kad pirmojoje laidoje daugybė žmonių, kurie televizijoje dirbo svarbiais jai laikais ir tebedirba dabar, dalinosi juokingais prisiminimais. „Papasakojo tikrai juokingų istorijų. Tas pats J. Morkūnas viename reportaže vardija gėlių pavadinimus – tulpė, rožė. Ir jam pritrūksta pavadinimų, o kadangi ne taip gerai išmano gėlių rūšis, trečią gėlę pavadina „fekalija“, – pasakoja Ž. Kropaitė.

J. Morkūnas viename reportaže vardija gėlių pavadinimus – tulpė, rožė. Ir jam pritrūksta pavadinimų, o kadangi ne taip gerai išmano gėlių rūšis, trečią gėlę pavadina „fekalija“.

Vesdama naująjį projektą, žurnalistė padarė ir daugiau atradimų, vienas tokių – tiesioginiame eteryje dirbti paprasčiau. „Nes žinai, kad yra laikas, į kurį turi tilpti, ir viskas. O čia galvoji: vis tiek yra to laiko, gal iškirps, jei šis pokštas bus nepavykęs. Kalbiesi, nes norisi atskleisti žmogų, tada supranti, kad viskas vyksta jau tris valandas ir tu čia sėdi ne vienas – yra žiūrovai, orkestras, ir jiems gal jau pabodo laukti“, – pastebi Ž. Kropaitė.

Laidoje – ne tik gyvi pasakojimai ir muzika, bet ir gausybė istorinių kadrų, kurių archyvuose tenka gerai paieškoti. L. Lučiūno žodžiais, juos atranda puiki redaktorių komanda.

„Raimonda Katiliūtė ir Asta Einikytė yra vienos iš tų variklių, kurios žino, kas kur televizijoje padėta, ir negaili laiko. Dėl šių pirmųjų laidų, manau, jos televizijoje ir nakvoja“, – kalba projekto prodiuseris.

Projekte „60 akimirkų“ dėmesio bus skiriama ir televizijos Lietuvoje pradžiai. „Labai geru pavyzdžiu buvo LRT radijo devyniasdešimtmetis, laidų retrospektyva ir didžiulis koncertas. Taip pat bus ir su televizija. Daugelis žiūrovų galės prisiminti, o kiti – sužinoti, kaip prasidėjo televizijos transliacijos“, – sako L. Lučiūnas.

Ši laida išskirtinė ir tuo, kad su ja dirba labai daug konsultantų, žmonių, kurie prisidėjo prie televizijos ištakų, pirmųjų laidų redaktorių. „Dabar televizija dinamiškesnė bei greitesnė ir ne viską pavyksta užfiksuoti ar gražiai parodyti. Gylis, kuris buvo anksčiau, irgi svarbus. Žiūrovai to pasiilgsta. Dinamišku ritmu pabandysime parodyti televizijos gylį ir svarbą“, – sumanymą atskleidžia projekto prodiuseris.

L. Lučiūno teigimu, šiuo metu numatyta 10 projekto laidų. Tačiau, jei žiūrovai pageidaus, jų gali būti ir 14. „Medžiagos labai daug, visi nori kažką parodyti ir kartais labai gaila kažko atsisakyti“, – sako „60 akimirkų“ prodiuseris.

Pirmoji pusantros valandos trukmės laida, kurią LRT televizijos žiūrovai pamatys jau šeštadienį, bus pristatomoji ir apibendrins viską, kas bus toliau. „Matysime, kaip tai atrodo ir kaip patiks žiūrovams. Iš visko, ką nufilmavome pirmoje laidoje, galima ir trijų valandų laidą padaryti. Manau, kad ši laida populiarumo turėtų susilaukti ir mediatekoje, o kai kuriuos kadrus, netilpusius į laidą, stengsimės paviešinti portale“, – žada L. Lučiūnas.

„60 akimirkų“ – nuo kovo 25 dienos kiekvieną šeštadienį 21 val. per LRT televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių