Televizijoje – nauja sveikatos laida su daktare I. Pivoriūniene

  • Teksto dydis:

Beveik tris dešimtmečius televizijoje dirbanti gydytoja ir sveikatos laidų vedėja Irena Pivoriūnienė žiūrovams ir vėl parengė staigmeną. Jau netrukus eteryje pasirodys nauja TV8 sveikatos laida – „Sveikatos medis“.

Pasak Irenos, tai bus itin profesionalus ir rimtas formatas, o laidos pašnekovais taps ne tik mokslo daktarai ir profesoriai, bet ir eiliniai praeiviai. Laidos vedėja juokiasi, kad kol sveikatos situacija Lietuvoje nepasikeis, tol ji stovės ant statinės ir rėks šia itin opia tema.

I. Pivoriūnienė savo laidomis siekia šviesti visuomenę, skatinti sveiką gyvenseną bei moko, kaip gyventi su ligomis, kurių šiuolaikinė medicina dar nesugeba išgydyti. Tad ilgametę patirtį medicinos srityje turinti moteris įsitikinusi, kad apie sveikatą kalbėti viešai ir šviesti žmones – būtina.

Žmogui reikia džiaugtis tuo, ką turi: gyvenimu, kiekviena diena. O laimingi būsime tada, kai nustosime bambėti.

„Kokybiškų medicinos laidų Lietuvoje tikrai trūksta. Mes dar nesugebame įrodyti žmogui, kad jis turi daryti viską, jog nesirgtų, o susirgęs kreiptųsi pagalbos. Todėl norisi daryti viską, kas tik įmanoma ir kuo garsiau. Kol bus toks sergamumas, toks kiekis žmonių ligoninėse, kol reikės laukti tokias eiles gydymo įstaigose, o ligos bus nustatinėjamos vėlyvoje stadijoje, tol stovėsime ant bačkos ir rėksime“, – kalbėjo naujos TV8 medicinos laidos „Sveikatos medis“ vedėja.

„Bandysime aprėpti viską, bet daugiausiai kalbėsime apie didžiausius mūsų sveikatos priešus – širdies ir kraujagyslių ligas, kraujospūdį. Kalbėsime ir apie klastingas ligas. O pagrindinis mūsų moto – visos ligos nuo nervų“, – teigė laidos vedėja.

Aktyviai labdaros organizacijų „Maltos ordinas“ ir „Lietuvos samariečių bendrija“ veikloje dalyvaujanti, sveiko gyvenimo būdo ir pozityvaus gyvenimo patarimais mokyklose besidalinanti naujos laidos vedėja įsitikinusi, kad žmogus sveikas tada, kai yra laimingas.

„Žmogui reikia džiaugtis tuo, ką turi: gyvenimu, kiekviena diena. O laimingi būsime tada, kai nustosime bambėti. Aš visą gyvenimą šneku ir šnekėsiu, kad reikia daryti gerus darbus ir nežaloti savo organizmo, atsisakyti žalingų įpročių. Mes stengsimės tais gerais pavyzdžiais skatinti žmones. Prasti tarpusavio santykiai yra daug blogiau nei suvalgytas pyragaitis ar cukraus šaukštelis, todėl mes rodysime gerus darbus“, – šypsodamasi sakė I. Pivoriūnienė.

Naują sveikatos laidą sudarys kelios skirtingos rubrikos, tad kiekvienas žiūrovas ras sau naudingos informacijos. „Mes rodysime tuos žmones, kurie savo pavyzdžiais įrodė, kad galima gyventi sveikai, be žalingų įpročių. Mūsų laida kartu skatins ir gerumą. Rubrikoje „Ačiū, daktare“ dėkosime medikams, greitosios pagalbos darbuotojams už jų sunkų darbą, papasakosime jautrias, autentiškas istorijas tiek pačių pacientų, tiek medikų lūpomis“, – pasakojo Sveikatos žurnalistų klubo įkūrėja, Sveikatos žurnalistų asociacijos garbės pirmininkė I. Pivoriūnienė.

Medikės diplomą turinti ir ne vieną sveikatos laidą sukūrusi I. Pivoriūnienė yra pasaulinės organizacijos, jungiančios medicininį išsilavinimą turinčius ir žurnalistinį darbą įvairiose pasaulio šalyse dirbančius asmenis, narė. Medikė dalyvavo daugelyje šalių vykusiose konferencijose, kuriose Pasaulio sveikatos organizacijos specialistai mokė, kaip perteikti medicinos žinias visuomenei.

Gydytoja ir žurnalistė yra apdovanota I laipsnio medaliu „Už nuopelnus Vilniui ir Tautai“ už tai, kad 1991m. sausio 13-osios naktį didvyriškai vykdė abi profesines pareigas: rūpinosi sužeistaisiais, rengė reportažus televizijai apie sužeistuosius ir organizavo šiems pagalbą.

Televizijos laida „Sveikatos medis“ – tarsi televizinis žurnalas, kurio tikslas – svarbios, naudingos, aktualios medicininės, farmacinės ir sveikatingumo naujienos. Laidą sudaro 4 rubrikos – „Sveikatos naujienos“, „Ačiū, daktare“, „Vaistininkas pataria“ ir „Gyvenkime sveikai“ – tad kas savaitę laidoje bus apžvelgiamas platus temų spektras. Laidos pašnekovai bus ne tik mokslo daktarai, profesoriai ar ministrai, bet ir eiliniai praeiviai gatvėje.

„Sveikatos medis“ – jau netrukus per TV8!



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gintė

Gintė portretas
Ar tai būtina. Juk pilna jaunesnių gydytojų, gebančių vesti laidą...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių