Tėvas sūnų moko vairuoti duodamas į galvą

  • Teksto dydis:

Lietuvių patarlė „obuolys nuo obels netoli rieda“ profesionalaus vairuotojo Nerijaus Karbausko šeimoje įgavo visai kitą reikšmę. Daugiau nei 20 metų autobusą vairavęs 40-metis didžiausią nusivylimą jaučia dėl savo sūnaus, kurio taip ir nepavyksta išmokyti vairuoti.

„Nulis su pliusu gal ir būtų“, – apie savo sūnų Kristijoną LNK laidoje „Blogiausias Lietuvos vairuotojas“ sakys Nerijus, o sūnus jį siųs velniop. Tokie tėvo ir sūnaus santykiai šokiruos ir papiktins lenktynininką Darių Jonušį bei psichologę Ramunę Želionienę.

Tėvo ir sūnaus bendravimas laidoje šokiruos silpnesnių nervų žiūrovus. Laisvai besiliejantys keiksmažodžiais, prakeiksmai ir įsiūtis. „Ar aš tikrai drįsčiau prie tėvų taip keiktis? Drįstu abejoti“, – nuostabos neslėpė vienas iš laidos „Blogiausias Lietuvos vairuotojas“ komisijos narių garsus lenktynininkas D. Jonušis.

Čia, kaip sakoma, yra paveldima. Aš per galvą gaudavau nuo savo tėčio, o dabar turi atkentėti mano sūnus.

Tuo tarpu kita komisijos narė psichologė R. Želionienė kritikos negailės profesionaliam vairuotojui Nerijui. „Aš manau, kad tėvas nesąmoningai jaučia, kad sūnus gali būti geresnis vairuotojas negu jis. Tėvas, atrodytų, padeda sūnui, bet iš tiesų labai jam trukdo. Tėvas trukdo sūnui tapti geresniu negu jis pats“, – tikino psichologė.

Nerijus tikisi, kad jo sūnus taip pat kada nors taps profesionaliu vairuotoju. Jo nuomone, tai sunkus, bet įdomus darbas, kuris šiais laikais nelabai vertinamas. „Aš per savo gyvenimą esu nuvažiavęs septynženklį skaičių kilometrų. Profesionaliai vairuoti pradėjau nuo 21-erių. Visą gyvenimą buvau autobuso vairuotojas. Visą Europą esu išnaršęs skersai ir išilgai. Mačiau gerų kelių, blogų, prarajų, medinių tiltų“, – kalbėjo vairuotojas.

Anot Nerijaus, jo sūnaus Kristijono vairavimo įgūdžiai – tragiški: „Vairuotojas turi būti atsipalaidavęs išorėje ir susikaupęs viduje. O mano jaunuolis susikaustęs ir viduje, ir išorėje. Kartais jam paralyžiuoja kairę koją, sankabą, kartais suparalyžiuoja dešinę ir spaudžia „gazą“. Man tas kelia stresą – kaip vairuotojui ir tėčiui.“

Savo automobilio Kristijonas neturi, tad ir vairuoja retai. „Kadangi mašinos savo nuosavos neturėjau, tai važiuodavau tik tiek, kiek tėvai duodavo automobilį. Trejus metus turiu teises, tai, duok Dieve, dešimt kartų važiavau. Norinčių mašiną paskolinti asmeniui, kuris vairavimo mokyklos egzaminą išlaikė tik iš trečio karto, nelabai daug“, – skundėsi 23-ejų pretendentas į blogiausius Lietuvos vairuotojus.

Prie vairo tėvas ir sūnus konfliktuoja dažnai. Kartais pykčiai baigiasi net muštynėmis. „Tėtis ir į galvą yra davęs už kai kurias situacijas“, – pasakojo Kristijonas. Tuo tarpu tėvas apie šią situaciją kalba kitaip: „Čia, kaip sakoma, yra paveldima. Aš per galvą gaudavau nuo savo tėčio, o dabar turi atkentėti mano sūnus.“

„Blogiausias Lietuvos vairuotojas“ – trečiadienį 20.25 val. per LNK.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių