Už atšauktas gastroles K. Westas siekia prisiteisti 10 mln. dolerių

  • Teksto dydis:

JAV hiphopo žvaigždė Kanye Westas (Kanjė Vestas) antradienį padavė į teismą draudimo bendrovę „Lloyd's“, reikalaudamas 10 mln. dolerių kompensacijos už savo gastroles, atšauktas dėl atlikėjo psichinio išsekimo.

40 metų žvaigždė kreipėsi į draudikus iškart po to, kai lapkritį nutraukė savo gastrolių „Saint Pablo Tour“ antrąją dalį ir buvo paguldytas į ligoninę, sakoma ieškinyje, pateiktame Los Andželo federaliniam teismui.

K. Westas tvirtina, kad jis ir jo kompanija „Very Good Touring Inc.“ vis dar negavo išmokos iš draudimo kompanijos. Anot dainininko, draudikai tyčia delsia atsiskaityti.

„Taip pat jie nepateikė nieko panašaus į sklandų paaiškinimą, kodėl jie nesumokėjo... Jie leido suprasti, kad faktas, jog Kanye vartojo marihuaną, jiems gali būti pagrindas atmesti mūsų prašymą ir pasilikti šimtus tūkstančių dolerių draudimo įmokų, sumokėtų „Very Good Touring Inc.“, – sakoma reperio ieškinyje.

K. Westo gastrolės turėjo tęstis iki gruodžio 31-osios, tačiau pernai lapkritį buvo atšaukta daugiau kaip 20 koncertų. Visgi reperis savo gastroles buvo apdraudęs, jei kartais jis būtų priverstas savo turą nutraukti, sakoma jo ieškinyje.

„Šis delsimas yra platesnių draudikų modus operandi (lot. veikos metodų) pavyzdys, kai po draudiminio įvykio draudikai nesiliauja ieškoję kokių nors gudrių dingsčių nemokėti“, – teigiama jame.

Lapkritį K. Westas klausytojus Kalifornijoje pribloškė ilga kalba, kurioje tvirtino, kad prezidento rinkimuose nebalsavo, bet būtų parėmęs Donaldą Trumpą (Donaldą Trampą), nes vertina šio verslo magnato atvirumą.

K. Westas scenoje išsakė dar virtinę nerišlių komentarų: tvirtino, kad juo dirbantis reperis Jay Z (Džėjus Zi) siunčia žudikus jį nužudyti, o „Facebook“ įkūrėją Marką Zuckerbergą (Marką Zakerbergą) kaltino neapmokant jo skolų. Neilgai trukus po šio incidento K. Westas atsidūrė ligoninėje.

Apie garsenybių pasaulį rašanti svetainė TMZ pranešė, jog K. Westo gydytojas baiminosi, kad jis patyrė psichinį išsekimą.

Gruodį reperis susitiko su D. Trumpu ir tai buvo pirmas jo pasirodymas po pranešimų apie psichinį išsekimą. Visgi tąkart į „Trump Tower“ vykusį susitikimą neatvyko K.Westo žmona, realybės televizijos žvaigždė Kim Kardashian (Kim Kardašian).

K. Westas, vienas iš nedaugelio garsių afroamerikiečių, viešai reiškiančių paramą D. Trumpui, sakė, kad nuvyko su valstybės vadovu aptarti mažumoms rūpimų klausimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių