Už karjeros pasiekimus apdovanotas Snoopas Doggas: hiphopas vienija pasaulį

  • Teksto dydis:

JAV reperis Snoopas Doggas (Snupas Dogas), antradienį atsiimdamas apdovanojimą už visos karjeros pasiekimus per televizijos BET hiphopo apdovanojimų ceremoniją, pareiškė, kad džiaugiasi gyvenimu ir repo ateitimi.

Nors repo atlikėjai neretai konfliktuoja, 44-erių Snoopas Doggas, pelnęs apdovanojimą „I Am Hip-Hop“ (Aš esu hiphopas), savo ruožtu per ceremoniją Atlantoje pasakė įkvepiančią kalbą.

„Esu patenkintas. Dievinu viską, ką dariau per visą savo kelionę“, – sakė Snoopas Doggas, kuris, prieš pradėdamas kurti kiek švelnesnę muziką, išgarsėjo Kalifornijos gangsterių repo scenoje.

„Esu dėkingas, kad galėjau kalbėti su žmonėmis, padėti jiems, tapti dėde Snoopu, o ne bjauriu senu reperiu, kuris piktinasi jaunais atlikėjais. Aš ne toks“, – sakė jis.

Snoopas Doggas patarė jauniems repo atlikėjams „būti originaliems“ ir sakė, kad muzika yra universali jėga. „Man patinka, kokia linkme vystosi hiphopas, kaip jis keliauja aplink pasaulį ir vienija žmones“, – sakė jis.

Politika taip pat užėmė svarbų vaidmenį apdovanojimuose, kuriuos transliuoja televizija „Black Entertainment Television“ (BET). Tai yra vienas svarbiausių kasmet vykstančių renginių hiphopo pasaulyje.

Repo atikėjas T.I. (Ti Ai) atliko savo naują kūrinį „We Will Not“, kuria jis išreiškė palaikymą juodaodžių teisių judėjimui „Black Lives Matter“ („Juodųjų gyvybės svarbios“), protestuojančiam prieš policijos brutalų elgesį.

Per šį pasirodymą jo šokėjo trupė scenoje vaidino protestuotojus su plakatais. Jie vienas po kito buvo pargriaunami ant grindų dviejų aktorių, vaidinančių lazdomis ginkluotus baltaodžius policininkus.

Kai pareigūnus vaidinę aktoriai pabandė pulti T.I., jie patys nusirito ant grindų, o atlikėjas, lipdamas laiptais, ištarė paskutinę dainos eilutę: „They can't kill us all“ (Jie negali nužudyti mūsų visų).

Vienas iš labiausiai judėjimą „Black Lives Matter“ palaikančių repo atlikėjas Kendrickas Lamaras (Kendrikas Lamaras) pelnė geriausio dainų žodžių autoriaus apdovanojimą. Jis taip pat įteikė apdovanojimą už visos karjeros pasiekimus Snoopui Doggui.

Geriausio metų albumo apdovanojimą laimėjo atlikėjas iš Toronto Drake'as (Dreikas) už albumą „Views“. Jungtinėse Valstijose šis albumas dabar yra pats populiariausias tarp visų šiemet išleistų bet kokio žanro muzikos albumų. Jis nugalėjo tokius žymius hiphopo atlikėjus kaip Kanye Westas (Kanjė Vestas) ir Dr. Dre (Daktaras Drė).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių