V. Budraitytė: vyrai, kurie ketina mylimąją vesti, apie tai prabyla iš karto

  • Teksto dydis:

Šį vakarą TV3 diskusijų laidos „Ginčas be taisyklių“ studijoje žinomi Lietuvos vyrai ir moterys itin karštai diskutuos apie tai, ar porai būtina santuoka. Laidoje susitiks dainininkė Daina Bilevičiūtė, politikas Naglis Puteikis su žmona Nika, dainininkas Juozas Butnorius, būrėja Vaiva Budraitytė, psichologas Gediminas Navaitis, dainininkė Ingrida Kazlauskaitė.

Neretai atsitinka, kad  moteris,  pragyvenusi kartu su mylimuoju keletą ar net keliolika metų, pagimdžiusi vaikų, taip ir nesulaukia pasiūlymo tekėti. „Ar meilei reikia santuokos?“ – kels klausimą laidos vedėjai Kristupas Krivickas ir Rūta Ščiogolevaitė, ir patys atsakys skirtingai. „Santuoka yra formalumas, ji neužkerta kelio vyrui eiti į kairę ar po skyrybų palikti moterį su vaikais likimo valioje", – teigs K. Krivickas. Tačiau R. Ščiogolevaitė tvirtins: " Jūs, vyrai, beveik visi taip sakote. Aš manau, kad santuoka yra būtina, nes ji moteriai suteikia saugumo“.

„Gyvenimas nesusituokus yra dvidešimt pirmojo amžiaus vergija, bent jau taip teigia prancūzų psichologai, nes pragyvenusi su vyru daugybę metų, pagimdžiusi jam vaikų, atvergavusi jam buityje, skyrybų atveju ji išeina be nieko“, – aiškins V. Budraitytė.

„Tuomet aš tvirtinu, kad gyvenimas susituokus yra tokia pati vergija, tik įteisinta. Ir tvirtinu, kad net ištekėjusios moterys po skyrybų lieka be nieko, jei vyras yra niekšas ir nenori padėti savo vaikams“, – oponuos K. Krivickas.

„Netiesa. Pirmoje santuokoje po skyrybų man liko beveik visas turtas ir namas, kadangi aš turėjau du vaikus ir buvau susituokusi. Ir asmeniškai aš nepažįstu nė vieno vyro, kuris po skyrybų paliktų viską sugyventinei ir dosniai remtų savo vaikus. Gal jūs tokį pažįstate? – klaus V. Budraitytė K. Krivicko. – Galiausiai, jei ta santuoka tik smulkmena, tik formalumas, kodėl vyrai taip bijo įsipareigoti? Jums gal tai ir nesvarbu, bet mes, moterys, ištekėjusios jaučiamės ramesnės. Vyrai, kurie ketina mylimąją vesti, apie vestuves prabyla per pirmąsias porą savaičių. O jei tempia – neverta su tokiu net prasidėti.“

„Na taip, jūs teisi. Aš, vos pamatęs Jurgitą per televizorių, pasakiau sau, kad ji bus mano žmona“, – prisipažins K. Krivickas.

Ar  K. Krivickas vis dėlto pripažins, kad geriau gyventi susituokus? Kodėl N. Puteikienė ištekėjo jau kitą dieną, išgirdusi pasiūlymą tekėti? Ar J. Butnorius pasiryš vesti savo pabėgusią nuotaką?

Visi atsakymai – jau šį, ketvirtadienio, vakarą 19.30 val. per TV3.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių