V. Malinauskas apie A. Rimiškį: nusidainuojantis dainininkėlis iškastravo mano dainą

  • Teksto dydis:

Jei atlikėjas Andrius Rimiškis šį šeštadienį žiūrės BTV laidą “Dainuok mano dainą”, turės šiek tiek susigėsti. Dainininkas Viktoras Malinauskas perduos jam toli gražu ne šilčiausius linkėjimus, o ilgai kauptas nuoskaudas.

Estrados legendos V. Malinausko dainų vakaras, kaip ir jo paties gyvenimas, bus kontrastingas: nuo šokių poromis iki ašarų klausant Baltaragio arijos iš filmo „Velnio nuotaka”. O kai kurie dalyviai koncerte sužinos ir naujų dalykų: tarkime, Vilius Tarasovas nė nežinojo, kad daina “Gėlių kvartale” yra būtent V. Malinausko repertuaro kūrinys. Kaip ir daugelis, jis yra girdėjęs tik supaprastintą realybės šou “Kelias į žvaigždes” dalyvio A. Rimiškio versiją.

Iš tiesų, šis kūrinys – išversta britų dainininko Engelberto Humperdincko daina. Lietuviškus žodžius specialiai V. Malinauskui parašė Albertas Antanavičius. “Abu sėdėjome ir ilgai sukome galvą, kokią nuotaiką įkvėpti dainai. Jam į galvą šovė žodžių junginys “gėlių kvartalas”. Suklusome – tokios frazės dar niekas nenaudojo. Taip ir gimė daina”, – pasakoja Viktoras ir priduria, kad ši daina jo koncertuose būdavo labai populiari. O pažįstami muzikantai sakydavo, kad žmonės ją prašo groti ir vestuvėse, ir jubiliejuose.

Estrados vilkui – ir skaudu, ir pikta, kad dainą projekte “Kelias į žvaigždes” pasisavino A. Rimiškis. “Ir tame projekte, ir vėliau Rimiškio koncertų plakatuose – visur skelbiama, kad “Gėlių kvartale” – A. Rimiškio daina. Kai tai išgirdau, man buvo šokas”, – sako Viktoras.

Viktorui pikta ne tik dėl to, kad daina be jokių perspėjimų ir neatsiklausus tiesiog pasisavinta, o ir todėl, kad, pasak dainininko, A. Rimiškis dainą sugadino. “Aš jį vadinu menku dainininkėliu. Maža to, kad pasiėmė dainą, ją dar ir suprimityvino, iškastravo. Dingo dainos melodingumas, išbraukta trečioji dalis, pakeisti kai kurie žodžiai. Labai nemalonu. Nesvarbu, kad aš jau gal ir pasenęs kažkam, bet padorumas turėtų būti. Jaunas žmogus sau leidžia daryti tokius dalykus, kurie mano kartos žmogui net nešautų į galvą”, – sako dainininkas.

Garsiosios dainos atlikėjui pritaria ir Vilius Tarasovas: “Nepyk, Andriau, bet Viktoras – visa galva aukščiau. Jo atliekamoje originalioje versijoje yra ir kulminacija, ir trečia dalis. Iki šiandien tą dainą žinojau kaip primityvų bumčiką, o pasirodo, tai – labai graži, soul stiliaus daina”.

Daugiau aistrų dėl šios dainos, o taip pat – šokiai, ašaros, iki skausmo žinomos dainos ir V. Malinausko šokiruojančios gyvenimo detalės – “Dainuok mano dainą” šeštadienį, septintą vakare per BTV.

Pasiklausykite Viktoro Malinausko ir Andriaus Rimiškio dainos versijų:

V. Malinausko

A. Rimiškio versija



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių