A. Valinskas ir A. Tapinas suvienijo jėgas dar vienam TV projektui

  • Teksto dydis:

Šį vakarą LRT eteryje – iškilmingas koncertas, skirtas Lietuvos policijos šimtmečiui paminėti.

Kauno „Žalgirio“ arenoje susirinks šeši tūkstančiai pareigūnų ir policijos savanorių, koncertuos ryškiausios Lietuvos scenos žvaigždės, kurių paradui vadovaus Lietuvos žiūrovams puikiai pažįstama pora – LRT intelektinės viktorinos ,,Auksinis protas“ vedėjai – Arūnas Valinskas ir Andrius Tapinas.

Šiam duetui tai pirmas tokio masto televizijos renginys dirbant kartu, tačiau nei vieno iš vedėjų tai nė kiek negąsdina. „Mes turime visą reikalingą lydinį: patirtis ir jaunystė, vienas teistas, kitas – ne, vienas teisininkas, kitas – ekonomistas. Tai visos savybės, kurios reikalingos policijos renginio vedėjų duetui“, – kaip visada žodžio kišenėje neieško A. Valinskas.

Mes turime visą reikalingą lydinį: patirtis ir jaunystė, vienas teistas, kitas – ne, vienas teisininkas, kitas – ekonomistas. Tai visos savybės, kurios reikalingos policijos renginio vedėjų duetui.

„Kaip policininkai patruliuoja po du, taip ir mes renginius vedame po du – kartą bandėme po vieną, tai geruoju nesibaigė. Mes saugome vienas kito nugarą – vienas prižiūri kitą, kad nenusišnekėtų“, – juokauja A. Tapinas.

Šiandien policijos pareigūnus pasveikinti atvyks medikai, ugniagesiai, mokytojai, menininkai, sportininkai, atlikėjai ir kitų profesijų atstovai.

„Labai nekenčiu tų tėvų ir mamų, kurie gąsdina savo vaikus: nedaryk taip, tuoj policija atvažiuos ir tave išveš. Aš visada sakau, kad tai tie žmonės, kurie tave apsaugos“, – sako koncerte taip pat dalyvausiantis Saulius Urbonavičius-Samas.

„Per pastaruosius keliolika metų policijos institucija transformavosi – iš struktūros, kuri kartais keldavo nemalonius jausmus, tapo moderni ir patikima organizacija žmonių akyse – juk visuomenės nuomonė ir yra svarbiausia. Dabar mes visi matome, kad policijos pareigūnai tikrai laikosi savo principų „Ginti. Saugoti. Padėti.“, – sako vienas iš renginio vedėjų A. Tapinas.

Renginio metu bus pasakojama visa Lietuvos policijos istorija, nuo ištakų 1918-aisiais metais iki dabartinių pasiekimų, kuriais galime didžiuotis tarptautiniu mastu.

„Mano senelis buvo policininkas, 1918-aisiais įstojo į ginkluotus policijos savanorių būrius. Tuo metu viskas buvo kitaip, bet nereikia pamiršti, kad žmonės nėra niekšai. Kuo mes labiau jais pasitikėtume, kaip ir pareigūnais, tuo visiems būtų geriau“, – savo senelio istoriją koncerto metu papasakos LRT televizijos laidų vedėja Edita Mildažytė.

Koncerto metu skambės populiariausios lietuviškos dainos, atspindinčios skirtingus dešimtmečius. Scenoje jas atliks A. Ivanauskas-Fara su „Božolė“ choru, Monika Marija, Evelina Sašenko, Žilvinas Žvagulis ir Irena Starošaitė, Katažina Zvonkuvienė, Marius Jampolskis ir Irūna Pūzaraitė, „Poliarizuotų stiklų“ lyderis Šarūnas Mačiulis-Šaras, Inga Valinskienė ir daugelis kitų atlikėjų.

„Mano santykis su policija yra labai geras, ypatingai per šventes. Kai aš vedu renginį – dirbu – jie sėdi ir klauso. O kai dirba jie, o aš sėdžiu automobilyje – tada jau klausau aš. Šio koncerto metu mano pozicija bus geresnė“, – puikią nuotaiką koncerto metu garantuoja A. Valinskas.

Koncertas, skirtas Lietuvos policijos 100-mečiui paminėti, – jau šiandien 21.30 val. per LRT.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O kanala ir asisjungiu.

Anonimas

Anonimas portretas
du auksinio proto ,durniai tautos skalditojai .

Juozas

Juozas portretas
ABU LABU, gerai, kad yra automatinis kanalu perjungejas
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių