Vėžiu serganti D. Šakalienė: numirti būtų kiaulystė

  • Teksto dydis:

Seimo narė Dovilė Šakalienė laidoje „Valanda su Rūta” bus atvira iki ašarų. Jauna moteris papasakos, kaip prieš dvejus metus išgirdo sunkią diagnozę. „Jums vėžys”, - telefonu moteriai pranešė medikė.

„Pirmoji mintis buvo, o, Jėzau, ne jau gi tikrai vėžys?! O antroji - taigi mano vaikas yra paauglys! Tada jam buvo 15 metų. Pagalvojau: kokia kiaulystė būtų numirti mamai. Ir tada pasakiau sau – nemirsiu!“  - pasakojo sunkią operaciją ir gydymą atlaikiusi D. Šakalienė.

Kitai laidos pašnekovei  -  beglobių gyvūnų organizacijos „SOS gyvūnai“ vadovei Ilonai Reklaitytei diagnozė nuskambėjo tarsi perkūnas iš giedro dangaus. Ketvirtos, paskutinės stadijos, plaučių vėžys nepalaužė moters. Maža to, dviejų vaikų mamai teko patirti ir skyrybas su ja apgaudinėjusiu vyru.

„Sutapimas ar ne, bet, palikus nuolat mane skaudinusi vyrą, liga atsitraukė, nors gydytojai nieko gero nežadėjo“, - išgyvenimais pasidalins moteris.

Advokatui Žilvinui Mišeikiui gyvenimas taip pat pateikė staigmeną. Keturiasdešimties dar nesulaukusiam aktyviam vyrui buvo diagnozuota nepagydoma liga – išsėtinė sklerozė.

„Tris paras pražiūrėjau į vieną tašką. Sunkiai įmanoma nusakyti būseną, kai sužinai, kad nuo šiol ką bedarytum anksčiau ar vėliau pavirsi „daržove“. Prisipažinsiu – norėjau iššokti pro langą“, - prisimins su liga kovojantis advokatas. 

Laidoje dalyvaus ir  žurnalistė  Rūta Janutienė. Moteris papasakos, kaip jai teko atlaikyti krūties vėžio gydymą ir kaip pasikeičia gyvenimas išgirdus diagnozę.

Jauniausiai dalyvei – Vaivai Kairaitytei kraujo vėžys smogė septyniolikos. Nepaisant alinančio gydymo, mergina baigė mokyklą ir sėkmingai įstojo į universitetą. Šiandien ji fotografuoja po gydymo plaukų netekusias moteris. „Aš asmeniškai neišgyvenau dėl plikos galvos, tačiau daugeliui moterų tai tampa tragedija. Šiuo projektu noriu padrąsinti moteris nesislėpti po perukais. Plika moteris – taip pat graži moteris“, - sako V. Kairaitytė.

Stiprių žmonių – stiprios istorijos ir patarimai, kaip nepalūžti išgirdus sunkią diagnozę -  šį ketvirtadienio vakarą 20 val. LNK laidoje „Valanda su Rūta“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jo

Jo portretas
Vezys vezio needa o gaila.butu ne keulyste o nuodemiu atpirkimas.

wcwe

wcwe portretas
kvailas sakinys - numirti būtų kiaulystė. visai kvailas.

RAMYBES

RAMYBES portretas
sitai moteriai reikia ramybes o ne politikos
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių