V. Grikšaitė-Česnauskienė: televizija – laiko švaistymas

Lietuvos rinktinės futbolininko Deivido Česnauskio žmona, "Mis Lietuva 2002", Vaida Grikšaitė-Česnauskienė atvira – jie namuose retai žiūri televizorių, o jei žiūri, ekrane karaliauja futbolas, žinios ir animacija.

Lietuvos rinktinės futbolininko Deivido Česnauskio žmona, "Mis Lietuva 2002", Vaida Grikšaitė-Česnauskienė atvira – jie namuose retai žiūri televizorių, o jei žiūri, ekrane karaliauja futbolas, žinios ir animacija.

– Televizijai nėra laiko, – pasakojo Vaida. –  Vaikų darželiai, būreliai, futbolo treniruotės. Gerai, kad galime atsisukti vaizdo įrašą ir peržiūrėti žinias per LRT. Penktadieniais po darbų per TV3 žiūrime animacinius filmukus. Turime tokią galimybę: kažką gaminame ir galime žiūrėti televizorių.

Žinoma, namuose karaliauja futbolas ir nepraleidžiame visų svarbiausių tarptautinių ir A lygos varžybų.

Mamiškai manipuliuoju vaikais, kurie vėlai vakarais nori žiūrėti Čempionų lygos rungtynes: tada jie turi pasižadėt kitą dieną darželyje pamiegoti per pietus.
Tiesa, daug futbolo žiūrime ir internete.

Kituose, naujuose mūsų namuose, vienas planų – įsirengti palydovinę televiziją, kad galėtume pamatyti daugiau futbolo rungtynių, nes kartais galima apsiriboti tik internetu ar rezultatais per "Livescore".

– Jūsų namuose karaliauja futbolas, žinių laidos. Nejaugi "Mis Lietuva" nežiūri grožio laidų ar konkursų?

– Nežiūriu. Tik kartais pažiūriu pagrindinius tarptautinius konkursus "Mis Pasaulis" ar "Mis Visata".

Beje, net mūsų mažasis neretai klausia: "Mama, ar žiūrėsime žinias?"

Dar viena mūsų tradicija – sekmadieniais kepame blynus ir žiūrime laidą "Gustavo enciklopedija". Stebime ir senąją rusų animaciją – malonu prisiminti vaikystę ir pažiūrėti filmukus apie Karlsoną, katiną Leopoldą, kitus herojus.

– Nors retai žiūrite televiziją, bet turbūt galite pasakyti, kas nepatinka ar net piktina?

– Oi, nesipiktinu. Nežiūriu. Nepatinka nuolat pasikartojantys projektai. Gal gūdžiais rudens vakarais kai kuriems žmonėms nėra ką veikti, bet mes nežiūrime ir neturime tam laiko. Nepatinka banalūs, surežisuoti šou, laidos jaunimui – gaila laiko. Erzina ir reklama, todėl peržiūrėdami laidų vaizdo įrašus, ją prasukame.

Rytas, prasidėjęs nuo televizijos, – labai blogas reiškinys. Jei pradedi žiūrėti, prisijungia vaikai, apsnūsti. Televizija atima ir laiką, ir energiją.
Pamenu, kai mokiausi, labai nepatikdavo, kai sekmadieniais mama lygindavo drabužius ir žiūrėdavo "Sveikinimų koncertą", bet dabar kartais pati pažiūriu ir suprantu mamą, o dainų sentimentai paglosto širdį.

– Užsienio televizijų kanalus – BBC, CNN, "Travel", "Discovery" žiūrite?

– Kartais. Deividas mėgsta mokslo laidas. Dar pažiūrime "National Geographic" – pažintines laidas apie gamtą, gyvūniją.

– Turite mėgstamiausius laidų vedėjus, sporto laidų komentatorius?

– Man patinka subrendę, patyrę laidų vedėjai. Edita MiIdažytė, taip pat Rūta Mikelkevičiūtė – grožio ir proto harmonija. Patikdavo Jurgita Jurkutė. Iš laidų vedėjų vyrų – Edmundas Jakilaitis, kurį pažįstu asmeniškai. Taip pat – Nerijaus Kesmino ir Lino Kunigėlio komentavimas.

– Jei neribotų laikas, galimybės ir galėtumėte kurti savo laidą, apie ką ji būtų?

– (Juokiasi) Apie futbolą. Ne tik apie profesionalę veiklą, bet ir apie futbolininkų šeimas – vaikus, žmonas, gyvenimo būdą.

Ir ne tik apie dabartinius futbolininkus. Ne visi jauni žmonės žino garsius praeities žaidėjus – turime gausią futbolo bendruomenę. Todėl pristatyčiau ir praeities futbolininkus, trenerius. Ir kalbėtume su jais apie viską.

– Kas būtų pirmasis pašnekovas?

– Kas būtų pirmasis... Kas pirmasis. Hm... Eksperimentuoti galima su mano vyru, bet neįdomu, viskas žinoma. Arminas Narbekovas? Apie jį neseniai buvo demonstruotas dokumentinis filmas. Pasirinkčiau tris pašnekovus – jaunos, viduriniosios ir vyresniosios kartos. Konkretūs pašnekovai tegul lieka nežinomi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Teisingai

Teisingai portretas
Kam ta televizija jeigu yra kompas? Nuo vaikystės nepapkenčiau tos kalbančios dėžės.

Čiubaka

Čiubaka portretas
pirmam, ukropų propagandos ir per ltv užtenka

Dirmeikis

Dirmeikis portretas
Ką ta kikimara peza ? Lietuvoje nėra futbolo, o klubai - tai kažkokia parodija. O jos vyrelis tai tikras kaimo lochas, žaidžiantis kiemsargių komandoj...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių