Žymiausi šalies vyrai vienijasi, kad atkurtų garsiausią visų laikų meilės istoriją

  • Teksto dydis:

Būrys populiariausių ir garsiausių šalies vyrų gruodį pasirodys scenoje, kad naujam gyvenimui prikeltų legendinę Kęstučio Antanėlio roko operą „Meilė ir mirtis Veronoje“. Įspūdingiausią visų laikų meilės istoriją šį kartą pasakos ne tik žymūs muzikantai, bet ir pripažinimą pelnę aktoriai bei šokėjai.

Vidas Bareikis, Kęstutis Cicėnas, Mindaugas Papinigis, Andrius Bialobžeskis, Marius Jampolskis, Paulius Šinkūnas ir Aidas Barkauskas su Romeo įkūnysiančiu Justinu Jaručiu priešakyje jau pluša repeticijų salėje ir it vertingiausią deimantą šlifuoja bene jautriausias Sigito Gedos arijas.

Kadangi artistų komandoje netrūksta linksmų plaučių savininkų, pasiruošimo etape taip pat apstu juoko ir, žinoma, kalbų apie meilę. Repeticijų salėję sutikęs M. Jampolskį (Paris, didikas), M. Papinigis (Abramas, Montekių tarnas) kolegai uždavė keletą nepatogių klausimų apie jo ilgametę scenos partnerę Irūną. Paklaustas, kas vertingiau – Auksinis scenos kryžius ar Irūna, M. Jampolskis nedvejojo: „Lombarde už kryžių duoda daugiau“.

Ką į provokuojančius klausimus atsakė M. Jampolskis, ką vyrukai galvoja apie meilę, draugystę ir kitas vertybes:

„Šiam pastatymui subūrėme svajonių komandą. Kūrybinė komanda jau buvo prisilietusi prie operos, kuomet ruošė milžiniško populiarumo sulaukusius 2005-ųjų ir 2007-ųjų metų pastatymus, todėl šį kartą kartelę keliame dar aukščiau. Daugeliui artistų vaidmuo „Meilė ir mirtis Veronoje“ bus naujas išbandymas, tačiau jie bus šviežias oro gurkšnis, kuris kultinį kūrinį privers suspindėti naujomis, dar ryškesnėmis spalvomis. Artistai labai skirtingi tiek savo stiliumi, tiek manieromis, tiek veiklos sritimis. Lygiai tokie pat skirtingi ir Romeo bei Džuljetos istorijos herojai, todėl iš komandos tikimės ypač charakteringų personažų“, – sako viena iš organizatorių Gabija Daugėlaitė.

Visgi, Merkucijų įkūnysiantis aktorius K. Cicėnas juokauja, kad roko operos „Meilė ir mirtis Veronoje“ režisierius Ramūnas Cicėnas jį vaidmeniui pasirinko tik dėl pavardės. Na, o V. Bareikis prisipažįsta, kad gauti Tebaldo vaidmenį jam padėjo pažintys.

Kaip gauti vaidmenį vienoje populiariausių šalies roko operų ir ką romantiškiausio V. Bareikis yra iškrėtęs savo žmonai Jurgai Šeduikytei:

Naujojo roko operos „Meilė ir mirtis Veronoje“ pastatymo premjera įvyks metų pabaigoje, gruodžio 28 d., Vilniaus „Siemens“ arenoje. Diena vėliau, gruodžio 29-ąją, opera bus parodyta ir Klaipėdos „Švyturio“ arenoje. Bilietus platina „Tiketa“ ir Bilietai.lt.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių