Anglijos lietuvės istorija: nuo depresijos išgydė neįprastas darbas

  • Teksto dydis:

Rytų Anglijoje esančiame Noridžo mieste įsikūrė daugybė emigravusių lietuvių. Daugiau kaip dešimt jų šiame mieste vairuoja dviaukščius vietos autobusus.

Lietuvių vairuotojų kompanijoje yra ir viena moteris – iš Vilniaus kilusi Monika Vingilienė. „Aš manau, kad aš turėjau depresiją. Ir atėjo lūžis. Kažkas prasigeria, kažkas žudosi, o aš išvažiavau“, – LRT TELEVIZIJOS laidoje „(Ne)emigrantai“ savo istoriją šį vakarą pasakos Monika.

Prieš trejus metus po skyrybų M. Vingilienė ryžosi kardinaliai keisti gyvenimą ir su aštuonerių metų sūnumi persikėlė gyventi į Angliją. Lietuvoje net nevažinėjusi viešuoju transportu Monika staiga nusprendė, kad būti vairuotoja jai patiktų. „Pajutau, kad tai iššūkis, o man to reikėjo. Ko nors naujo išmokti, ką nors naujo išbandyti“, – savo apsisprendimą aiškina ji. Dar gyvendama Lietuvoje ji išsilaikė autobuso vairuotojo kategorijos egzaminą, o dabar sėkmingai kursuoja Noridžo mieste.

Atsinaujinusioje laidoje „(Ne)emigrantai“ šį vakarą M. Vingilienė pasakos, kaip pirmą kartą sėdo prie dviaukščio milžino vairo. Pajutus jo gabaritus, pasak lietuvės, apėmė siaubas. Visgi Monika pripažįsta, kad ši profesija nėra pati pelningiausia. Visą gyvenimą vairuodamas autobusą turtingas tikrai netapsi, tačiau gyventi galima, sako ji: „Jeigu gerai ir daug dirbi, tai uždirbi. Man su vaiku užtenka.“

Po keturiasdešimtojo gimtadienio iš esmės pakeitusi gyvenimą ir Anglijoje netikėtai naują širdies draugą susiradusi Monika ragina ir kitus nebijoti iššūkių. „Nebijokite imtis naujos veiklos, nebijokite keisti darbo, tai labai padeda. Svarbiausia – mylėti save, tada tave mylės ir kiti“, – šypsosi žavi autobuso vairuotoja iš Lietuvos. Visa M. Vingilienės emigracijos istorija – antradienio vakarą 19:30 val. laidoje „(Ne)emigrantai“ per LRT TELEVIZIJĄ.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kauniete

Kauniete  portretas
Saunuole bet ne visiems valios uztenka

minde

minde portretas
saunuole moteris nepasidave sekmes gyvenime
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių