Čikagoje bus atidengtas paminklas A. Ramanauskui-Vanagui

  • Teksto dydis:

Gegužės 4 dieną Čikagoje bus atidengtas skulptoriaus Jono Jagėlos sukurtas paminklas partizanų vadui Adolfui Ramanauskui-Vanagui.

„Trys organizacijos – Pasaulio lietuvių centras, JAV lietuvių bendruomenė ir Lietuvos konsulatas Čikagoje – mielai sutiko paminklą pasistatyti Čikagoje, prie Pasaulio lietuvių centro pastato. Tai jungtinis projektas, iš kurio dar išaugo graži idėja – toje vietoje, kur bus statomas paminklas, įrengti Laisvės parką“, – „Lietuvos žinioms“ sakė JAV lietuvių bendruomenės vicepirmininkė Austėja Sruoga.

A. Ramanausko-Vanago gimimo šimtmečiui skirto paminklo pernai nepavyko pastatyti jo gimtajame mieste Niu Britene (Konektikuto valstijoje).

Kaip rašo dienraštis, po Rūtos Vanagaitės pareiškimų, esą A. Ramanauskas-Vanagas galėjo bendradarbiauti su KGB ir gal netgi galėjo būti prisidėjęs prie Holokausto, Niu Briteno miesto valdžia pernai atsisakė suteikti leidimą statyti paminklą, nors R. Vanagaitė dėl ankstesnių savo teiginių vėliau atsiprašė Lietuvos žiniasklaidoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
Stabmeldžiai......

taigis

taigis portretas
PASIRODO kiek ateiviu juodina lietuva, SLAPTA ISTORIJA paziurek kiek tavo proteviai pridare lietuvoje ,tu DIEVO rankos nebijai ,juodini kitus o save ar matai,savo saknis,kiek jus zmonems pridaret skausmo,VISKAS SUGRIZTA ATGALION ,mirties valanda jums bus parodyta visi jusu veikalai DIEVAS primins visiems ,nedziugaukite visi pro ta praeina,,,,,,ant DIEVO teismo,

VARKSELIS

VARKSELIS  portretas
Vytautai tai ir dusia uz duona parduodi,ar tu gyvenai tais laikais kad taip kalbi,jeigu pajustum ka zmones isgyveno siandien taip nerasytum, tau tik DUONOS,daugiau nieko nereikia,tikras lietuvis nezinodamas pilnai -patyletu ,kas tau neleidzia duonos ir daugiau tureti ,reikia tik daugiau MASTYTI,
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių