Dėl Lietuvos – tūkstantis kilometrų vandens motociklais

  • Teksto dydis:

JAV Čikagos lietuvių bendruomenės nariai Darius Miškinis ir Rytis Kavaliauskas neliko abejingi dviem itin svarbioms lietuviams šventėms – Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui ir lakūnų Stepono Dariaus ir Stasio Girėno skrydžio per Atlantą 85-osios metinėms.

Vyrai užsimojo iš Čikagos nukeliauti iki Majamio ir vandens motociklais nuplaukti į Bahamų salas. 

"Tik išplaukus iš Majamio mus sustabdė vandens policija. Buvo išties keistas jausmas, o policininkas pasidomėjo, kam mums reikia tiek daug degalų talpų – tiek jis matė pirmą kartą", – prisiminė vieną iš labiausiai įstrigusių momentų vyrai.

"Kelionės metu pirmyn ir atgal nuplaukėme 1000 kilometrų. Mūsų kelionė tęsėsi 6 dienas, o kasdien plaukdavome nuo 3 iki 7 valandų. Kiekvienos dienos ankstyvą rytą tęsdavome savo kelionę, tad poilsis mums tikrai praversdavo", – portalui pasakojo D. Miškinis.

Anot vyro, sutikti įvairių šalių žmonės, išvydę Lietuvos vėliavą, keliautojus nuolat apiberdavo klausimais. "Jiems buvo smalsu sužinoti, iš kokios šalies atvykome. Stebėdavosi, kad Lietuva yra taip toli. O mes mielai papasakodavome apie Lietuvą ir jos šimtmečio istoriją", – prisimena D. Miškinis.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zelemunčikas

Zelemunčikas portretas
Vardan tos Lietuvos į Sibirą buvau ruskių išvežtas teliatnike,šią žiemą parbirbsiu sniegrogėmis.Ar duosit medaliką?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių