„Emigrantai“ rodo į JAV išvykusių lietuvių istorijas: ar tikrai Amerika tokia tobula?

  • Teksto dydis:

LRT TELEVIZIJOS laida „Emigrantai“ pradeda reportažų seriją iš Jungtinių Amerikos Valstijų.

Socialinės dokumentikos laidos žiūrovams bus parodytos aštuonios istorijos iš neretai svajonių šalimi vadinamos Amerikos. „Amerikos emigrantai skiriasi nuo tų, kurie emigravo į Europos šalis. Daugelis jų, išvykę iš Lietuvos į JAV, niekada į gimtinę ir nebuvo sugrįžę“, – sako laidos „Emigrantai“ žurnalistas Orijus Gasanovas.

„Reportažų seriją pradėsime nuo skaudžios skyrybų dramos. Lietuvė su privačių detektyvų pagalba sužinojo apie vyro neištikimybę. Moteris laidoje papasakos, kaip skaudžiai jiedu skyrėsi ir kas liko šeimai sugriuvus“, – apie šį antradienį pasirodysiančią istoriją pasakoja O. Gasanovas.

Laidose netrūks ir sėkmingai Amerikoje įsikūrusių lietuvių istorijų. Vienas jų – pelningą automobilių pertvarkymo įmonę įkūręs vyras, gimtinę dar šį mėnesį aplankysiantis net po 27 metų pertraukos.

Dar viena istorija – apie buvusią vienuolę, pabėgusią iš Lietuvos karo metais. Moteris Jungtinėse Valstijose pasitraukė iš vienuolystės ir susituokė. Dabar jai – 91-eri, ji vis dar vairuoja automobilį. „Išgirdusi, kad dėl regėjimo ir klausos sutrikimų moteris gali prarasti teisę vairuoti, ji puolė į ašaras“, – sako „Emigrantų“ žurnalistas. Reportažų seriją papildys lietuvio mokytojo istorija, atskleisianti Amerikos vidurinių mokyklų kasdienybę – gaujos, ginkluoti pareigūnai ir dienos, skirtos seksualinėms mažumoms.

Paskutinio JAV gyventojų surašymo duomenimis, Amerikoje legaliai gyvena beveik 700 tūkstančių lietuvių kilmės žmonių. Tautiečiai dažnai renkasi saulėtąją Kaliforniją ar neaprėpiamo dydžio Niujorką, tačiau daugiausia lietuvių įsikūrė Čikagoje ir aplink ją.

Viena populiariausių LRT TELEVIZIJOS laidų „Emigrantai“ jau šį antradienį pradeda reportažų seriją iš svajonių šalies. Ar tikrai Amerika yra tokia tobula? Ar tikrai ten visi laimingi? Socialinės dokumentikos laida „Emigrantai“ su JAV lietuvių istorijomis – antradieniais 19.30 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

D

D portretas
Taip AMERIKA yra degradavusi salis . Labai baisu kaip teisesauga nesaugiai dirba ir uzpuldineje nukentejusius. Mane baisiai apvoge , vos nenuzude , Pavoge vaikus ir niekas man nepadeda .

Americano

Americano portretas
Amerikoi Gyvenu 9 Metai Nbeuvo Dienos Kad Noreciau Gryst I Lietuva

tam Kauniokas

tam  Kauniokas   portretas
AUKSO ZODZIAI.......
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių