Iki 2,5 tūkst. svarų uždirbančiam lietuviui Anglija – per greita

Įsitvirtinęs Londone, pasiekęs išsvajotų veiklos aukštumų lietuvis iš Kėdainių rajono neįsimylėjo Anglijos ir nori judėti toliau.

„Šis miestas labai pagreitina gyvenimą, gyvenimo tempą, ir laikas tiesiog skrieja. Ne taip, kaip Lietuvoje: kur būdavo valanda dvi, čia skrieja savaitė dvi. Čia tik prasidėjo vasara, ir jau jos nebėra. Darbas, namai, dar kažkokia veikla priverčia tavo gyvenimą suktis labai greitai. Tai man nelabai patinka“, – LRT TELEVIZIJOS laidai „Emigrantai“ sako jaunas virėjas. (vaizdo įrašą galite rasti čia)

Piešė liūdniausią ateitį

Žmonės negailestingi – vieni kitiems linkę klijuoti įvairiausias etiketes, ir dažnai šios nebūna pačios gražiausios. Savo etiketę turėjo ir 23-ejų metų Redas Ridikas iš nedidelio Krakių miestelio Kėdainių rajone. Gimtinėje jis nepasižymėjo dideliais gebėjimais, dažnai įsiveldavo į nemalonias situacijas, keldavo nemalonumų ne tik sau, bet ir kitiems. Štai kodėl ilgainiui Redą vietiniai ėmė vadinti vaikščiojančia bėda. Žmonės gimtinėje sakydavo, kad jis nieko gyvenime nepasieks, nieko neišmoks, ir piešė jam pačią liūdniausią ateitį.

„Tikrai nebuvau saldainiukas, darydavau daug klaidų ir tikrai galėjau atsidurti kur nors patvoryje“, – dabar, praėjus laikui, sako pats Redas. Šiandien su juo susitinkame naujais namais tapusiame Londone. Vos baigęs mokyklą, jis atvažiavo čia. Ir sau pažadėjo, kad tiems, kurie sakydavo, kad jis nieko vertas, reikia kažką įrodyti.

Redas nežinojo, kas jį domina, ką jis moka, ir apskritai – ko nori iš gyvenimo. Tačiau aplinkybės pačios netyčia susidėliojo taip, kad viskas nuolat keitėsi į gerą.

„Buvau pažemintas šiek tiek mokykloje, dėl nesimokymo. Sakydavo, kad nesišvietė man ateitis labai gera. [Taip sakydavo] mokytojai, tarpusavyje kalbos sklisdavo, kad ateities gyvenime nelabai ir turėsiu. Buvau toks labiau „iš banditų“. Bet viskas pasisuko kita linkme, kai atvažiavęs čia pradėjau dirbti – pradėjau ne nuo paties geriausio darbo“, – „Emigrantams“ sako lietuvis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Anglija yra fucking,paracetamolistine ir sizofreniskai paranojiska brexitine sala.

pagarba

pagarba  portretas
Labai gerbiu tokius žmones, kurie sugeba atsitiesti, gaila, kad gimtinėje to padaryti jaunimui nepavyksta.Šaunuolis.

Vika

Vika portretas
Viskas toje Anglijoje yra gerai.Buvau,mačiau ir ne tik Angliją.Tenai nors jautiesi kad gyveni.Gyvenimas verda.Kiekvienas žmogus kuris turi darbą,turi ir planų.Dėl tam tikrų priežąsčių ,turių gyventi Lietuvoje ir žinote, po sugrįžimo jaučiuosi labai blogai,nesijaučiu kad gyvenu,nesuprantu savo egzistavimo Lietuvoje.Emigruosiu butinai,susitvarkius reikalus.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių