Lietuvio sėkmės istorija Amerikoje: nuo valytojo iki gamyklos direktoriaus

  • Teksto dydis:

Atvykdamas į Ameriką iš Vilniaus kilęs Darius Sabaitis buvo įsitikinęs, kad tai vieta, kurioje pildosi svajonės.

Tiesa, ne visiems emigracijoje taip pasiseka kaip Dariui. Amerikoje jis tapo automobilių tepalų fabriko direktoriumi. 39-erių vyras dažnai girdi klausimą, kodėl jam gyvenime taip sekasi. Darius neslepia, kad jo sėkmės paslaptis visai paprasta – vyras tiesiog dažnai atsiduria tinkamoje vietoje tinkamu laiku.

LRT televizijos laidoje „Emigrantai“ D. Sabaitis bus atviras: norint Amerikoje užkariauti rinką reikia labai pasistengti. Tinginių šioje šalyje nemėgsta, ir sėkme girtis jie negali. „Čia mes praktiškai 24 valandas per dieną dirbame“, – šį vakarą sakys jis. Amerika tinkama tik tiems, kurie savo gyvenimą nebijo paversti nesibaigiančiu darbu. Todėl, kad viskas išsipildytų, tenka sunkiai lenkti nugaras.

„Viskas, ką darau, yra dėl šeimos“, – sako Darius, paklaustas, kodėl nusprendė atvykti į Ameriką.  Žmonai ir vaikams ši šalis buvo tarsi svajonė, atrodė, kad čia bus daugiau galimybių. „Sutikęs savo žmoną jaučiau pareigą ja pasirūpinti. Žinojau, kad jeigu ne aš, tai niekas nepasirūpins ta nuostabia mergina”, – sako Darius, iki šiol savo jaunystės meilei prisiekinėjantis amžinai būti kartu.

Pradžia Amerikoje niekam nebūna lengva. Valytoju kadaise dirbęs Darius iš savo patirties sako, kad norint sulaukti sėkmės užsienyje svarbu visose situacijose pasitikėti savimi, tik taip gausite tai, ko norite. Visgi, kodėl vieniems emigracijoje sekasi, o kitiems – ne? Kam šypsosi laimė, o kas pasmerktas nesėkmėms? Atsakymai laidoje „Emigrantai“ – jau šį antradienio vakarą, 19.30 val., per LRT televiziją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arturas

Arturas portretas
Šitas Darius už sukčiavimą buvo Interpolo paieškoje, slapstėsi Portugalijoje, buvo parvežtas į Lietuvą, pasikeitė pavardę ir slapstosi JAV

barbental

barbental portretas
kokie ten lietuviai,juk zydeliai,o zydeliai valdo vsa usa...

Anonimas

Anonimas portretas
Npavydekit Varguoliai !
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių