Padėjo lietuviškas užsispyrimas: vilnietė Monake kuria milijoninius interjerus

  • Teksto dydis:

Antroje pagal mažumą ir vienoje brangiausių pasaulio valstybių įsikūrusios buvusios vilnietės istorija atima žadą – daug vargo mačiusi ir viena su vaiku ant rankų po skyrybų likusi 30-metė šiandien kuria šimto milijonų eurų vertus projektus ir yra vertinama Europos architektūros elito.

Jau šį vakarą Vilniuje gimusios moters istoriją LRT žiūrovams pasakos laida „Gyvenimas“.

Populiaraus gyvenimo būdo projekto vedėjas Edvardas Žičkus neįtikėtiną lietuvės Milos Savos istoriją filmavo Monake – moters istorijoje lemtingu tapusiame taške. „Tokias kaip Milos istorijas pirmiausia reikia viešai pasakoti dėl to, kad jas išgirstų panašaus likimo moterys. Galbūt po išklausytų žodžių jos sugebėtų laiku pastatyti STOP ženklą prarajon vedančiuose santykiuose, atgautų pasitikėjimą savimi ar bent jau sukauptų paskutines jėgas nenuleisti galvos tada, kai iki skaudesnės nelaimės lieka vos vienas žingsnis“, – apie šio vakaro pasakojimą sako LRT laidos „Gyvenimas“ kūrėjas E. Žičkus.

Milai – vos trisdešimt, tačiau ji studijavo Lietuvoje, Danijoje, Australijoje, dirbo įvairiose Europos šalyse, o laimę galiausiai savo rankomis susikūrė Europos elito lopšiu vadinamame Monake. Skaudi, bet įkvepianti jaunos architektės patirtis šįvakar taps staigmena ir nemažam būriui jos draugų, iki šiol manančių, kad už Milos sėkmės stovi sėkminga santuoka.

Prabilti garsiai apie tai, kad ankstyvoje jaunystėje sukurta šeima vos netapo žingsniu į prarają, moteriai itin sunku ir prieš žengdama žingsnį viešumo link, ji ilgai dėliojo visus argumentus. Ar bus suprasta ir teisingai išgirsta? „Savo gyvenimo istoriją galėčiau apibūdinti vienu sakiniu: tarsi nukritau veidu ant asfalto ir mane pratempė porą metrų. Kai dar esame paaugliai, mums turėtų dėstyti ne tik geografiją ir biologiją, bet ir žmonių santykių pagrindus. Tokiems naiviems žmonėms, kokia buvau aš, tokios pamokos būtų neįkainojamos, kad suvoktume, jog gyvenime ne viskas gali būti gražu ir taip, kaip matėme augant“, – atvirauja Mila, prie savęs glaudžianti aštuonmetę dukrą Mają.

Šiandien jos laimingos ir viskuo aprūpintos, nors buvo metas, kai į svajonių gyvenimą keliavo prisikrovusios pilną bagažinę sauskelnių ir konservų. Vilniuje gimusi, architektų ir interjero dizaino studijas baigusi M. Sava visada žinojo, kad tik jos žinios taps jos koziriu kelyje į sėkmę. Reikiamos pažintys ir teisingos vietos tikslams įgyvendinti jos kelyje atsirado tik po daugelio metų studijų, sunkaus darbo ir bemiegių naktų, užtat už pasiektus tikslus vilnietė gali būti dėkinga ne sėkmingoms fortūnos kortoms, o tik sau pačiai.

Įkvepianti lietuvės sėkmės istorija Monake – jau šį vakarą 19. 30 val. LRT laidoje „Gyvenimas“ su Edvardu Žičkumi.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

manekenė

manekenė portretas
sužavėjo fotografę ...........taip gimė užsakytas niekalas Monako fone .............

apgailetina

apgailetina portretas
2 nususe interjerai, vienas fasadas ir dar kazkas, vaizdeli tragiskas, instagramas nevykes ir daugiau apie save , kur cia tie simtamilijoniniai kontraktai? Sitas nususelis galetu geriau pazinti su kuo turi reikala...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių