Prezidentė: Britanijoje galima gerai gyventi ir su lietuvišku pasu

Emigrantams Britanijoje atsisakyti Lietuvos pilietybės ir pasiimti britišką pasą būtų beprasmiška, sako prezidentė Dalia Grybauskaitė, artėjant Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš Europos Sąjungos (ES) deryboms.

„Skubėti keisti ir atsisakinėti pilietybės yra visiškai beprasmiška, nes turėti ES pilietybę yra tikrai naudingiau. Su tokiu pasu, su lietuvišku pasu bus galima keliauti per visą Europą, o turėti socialines garantijas ir visavertį gyvenimą Britanijoje galima ir su lietuvišku pasu“, - ketvirtadienį transliuotame interviu LRT radijui sakė D.Grybauskaitė.

Ji šį savaitgalį vyks į Europos Vadovų Tarybą, kur bendrijos lyderiai patvirtins Jungtinės Karalystės pasitraukimo iš Europos Sąjungos derybų gaires.

ES piliečių Britanijoje klausimas yra vienas svarbiausių Vilniui „Brexit“ derybose, nes Jungtinėje Karalystėje gyvena apie 200 tūkst. lietuvių.

„Lietuvai išties yra labai svarbu užtikrinti mūsų piliečių Jungtinėje Karalystėje situaciją, kad jie nebūtų diskriminuojami, kad visi piliečiai išsaugotų savo turimas teises ir socialines garantijas“, - sakė D.Grybauskaitė.

Ji teigė, kad esama abipusio intereso ES ir Britanijai susitarti dėl migrantų teisių.

„Manau, kad tai yra pasiektinas tikslas ir mes galėsime užtikrinti mūsų piliečiams tą situaciją, kokioje jie yra dabar, kad būtų išvengta bet kokių diskriminacinių veiksmų mūsų piliečių atžvilgiu“, - kalbėjo Lietuvos prezidentė.

Jungtinėje Karalystėje gyvena maždaug 3 mln. emigrantų iš ES šalių, o Bendrijos valstybėse - apie milijoną britų.

ES ir Britanija dėl „Brexit“ sąlygų tikisi susiderėti per dvejus metus.


Šiame straipsnyje: BrexitemigrantaiBritanija

NAUJAUSI KOMENTARAI

prezidentei emigrantas

prezidentei emigrantas portretas
su lietuvisku pasu jau darosi geda uzsieny gyventi, nes mus pradeda lygint masiskai su valtimis plaukiancius treciu saliu pabegeliais ,

tai

tai portretas
gera prezidentine reklama reiskia varykit visi is Lietuvosgreiciau kol dar kojos nesa...

Tauta

Tauta portretas
Kai jau trisdesimt metu nemokedami ne zodzio angliskai , neturedami vilties , kad gaus darba , nenoredami prasigerti is kaimu ir miesteliu lietuviai is skolintu pinigu pirkosi biletus i JK ir kitur, niekam nerupejo , net ir prezidentams . O dabar parupo , patarinejimai , koks pasas butu geriau. Kaip raso isvytieji , Jus esantys valdzioje geriau pasirupinkit cia likusiais , suteikit jiems oru gyvenima , tiek atlyginimu , tiek pensiju , tiek medicinos ir svietimo israiska. Jus esantys valdzioje , turekite vakarietiska mentaliteta , rupinkites tautos vienijimu ne skaldymu, to pasekoje netrugdydami tautai igyti dviguba pilietybe. Pritraukite investiciju geru , del kuriu kaunasi visa Vakaru Europa , nes tai yra saliu kilimo pagrindas. Stai , ka Jus gerbiamieji Vadovai Lietuvos nepadarete per 27 metus , tai dirbkite skubos tvarka dabar uz praleistus ir ateinancius metus. Jeigu Voketija is investiciju kiekvienais metais gauna 23 milijardus , O kiek milijardu gauna Lietuva?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių