Teroro grėsmė sutrukdė lietuvių emigrantams atšvęsti Jonines Piterbore

Gausiai lietuvių emigrantų apgyvendintame Jungtinės Karalystės mieste Piterbore planuota Joninių šventė neįvyks. Policija sako, kad organizatoriai per vėlai kreipėsi leidimo.

Penktadienį turėjęs vykti renginys, kuriame, kaip skelbė organizatoriai, turėjo koncertuoti grupė ŽAS, atlikėjai Marius Jampolskis, Aistė Pilvelytė, Irena Starošaitė ir Laisva, atšauktas. Organizatoriai paskelbė, kad toks sprendimas priimtas dėl šventės dalyvių saugumo.

„Dėl padidėjusios terorizmo grėsmės policija sugriežtino apsaugos reikalavimus, kurių įgyvendinimui reikia kur kas daugiau laiko, nei turime šiandien. Organizatoriams žmonių saugumas renginyje yra prioritetas, todėl buvome priversti priimti sprendimą atidėti Jonines kitiems metams. Labai atsiprašome dėl susiklosčiusios padėties. Užtikriname, kad pinigai už bilietus visiems bus grąžinti“, – išplatintame pranešime sakė šventės organizatorių atstovas Tadas Bruzgulis.

Vietos policija BNS nurodė, kad organizatoriai su pareigūnais renginį pradėjo derinti tik kiek daugiau nei prieš savaitę.

„Organizatoriai mus informavo apie šį renginį tik šiek tiek daugiau nei prieš savaitę ir pareigūnai manė, jog iki birželio 24-osios yra per mažai laiko, kad būtų užtikrinta saugi aplinka žiūrovams“, – teigė policijos atstovė spaudai Elizabeth Hambidge (Elizabet Hembidž).

„Mes sutarėme bendradarbiauti su festivalio organizatoriais sprendžiant saugumo užtikrinimo klausimus, jei jie norėtų surengti panašų renginį ateityje“, – BNS nurodė ji.

Pernai lietuviai turėjo nesutarimų su policija organizuodami Jonines Londone. Policija šventei nenorėjo išduoti leidimo, nes anksteniais metais pasitaikė labai girtų asmenų, kurie agresyviai elgėsi. Galiausiai leidimas buvo suteiktas.

Šiemet atšaukus Joninių šventę Piterbore, Londone ir kitur vyks mažesni renginiai Joninių proga.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių