Abortus draustų tik V. Tomaševskis, gėjų eitynių neleistų N. Puteikis

  • Teksto dydis:

Anketas iniciatyvai manobalsas.lt pateikę šeši iš septynių kandidatų į prezidentus laikosi pozicijos remti tradicinę šeimą, tuo metu seksualinių mažumų eitynių ir abortų draudimo klausimais pozicijos išsiskyrė.

Leidimui organizuoti seksualinių mažumų eitynes pritartų socialdemokratas Zigmantas Balčytis, Valstiečių ir žaliųjų sąjungos kandidatas Bronis Ropė. Dabartinė šalies vadovė Dalia Grybauskaitė ir Vilniaus meras Artūras Zuokas atsakė, jog tikriausiai pritartų tam, kad būtų leidžiama rengti tokias eitynes. Prezidento posto siekiantis parlamentaras Naglis Puteikis nurodė, kad leidimui rengti eitynes tikriausiai nepritartų. Lietuvos lenkų rinkimų akcijos lyderis europarlamentaras Valdemaras Tomaševskis teigia neturįs nuomonės šiuo klausimu.

Į prezidentus kandidatuojantis Darbo partijos atstovas Artūras Paulauskas savo anketos šio projekto rengėjams nepateikė.

Paklausti, ar pritaria, kad Lietuvoje būtų uždrausti abortai, neigiamai atsakė Z.Balčytis, D.Grybauskaitė, A.Zuokas ir B.Ropė. J.Puteikis vėl pateikė nekategorišką poziciją - jis nurodė tikriausiai nepritariantis tokiam draudimui. Teigiamai šiuo klausimu pasisakė tik Lenkų rinkimų akcijos, parengusios abortus drausti numatančias įstatymo pataisas, kurios šiuo metu svarstomos Seime, atstovas V.Tomaševskis.

Paklausti, ar pritaria, kad valstybė finansinėmis ir kitomis priemonėmis skatintų tradicinę šeimą, teigiamai pasisakė visi anketas pateikę kandidatai, išskyrus A.Zuoką, kuris išsakė nekategorišką pritarimą - pasirinko atsakymą, kad tam tikriausiai pritartų.

Kandidatai iš viso atsakė į 31 klausimą apie valstybės valdymą, ekonomiką ir finansus, užsienio politiką bei socialinę politiką ir kultūrą.

Projektą įgyvendina Vilniaus universiteto Tarptautinių santykių ir politikos institutas ir organizacijos „Transparency International“ Lietuvos skyrius. Projekto interneto svetainėje rinkėjai gali pasitikrinti savo politines pažiūras ir palyginti jas su prezidento rinkimų kandidatų bei dalies artėjančiuose Europos Parlamento (EP) rinkimuose dalyvausiančių partijų pozicijomis.

Prezidento rinkimai vyks gegužės 11 dieną.

Juose varžysis septyni kandidatai.

Antrasis turas, jei jo reikės, bus organizuojamas kartu su EP rinkimais gegužės 25 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klaipeda22

klaipeda22 portretas
Kur butu galima paskaityti visus klausimus ir kandidatu atsakymus. Labai butu idomu.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių