Akredituotas naujas JAV gynybos atašė Lietuvai

  • Teksto dydis:

Krašto apsaugos ministerijoje antradienį akredituotas naujasis Jungtinių Valstijų gynybos atašė Lietuvai – juo tapo pulkininkas leitenantas Robertas A. Mcvey (Robertas A. Makvėjus).

Jis šiose pareigose pakeitė pulkininką Jeffrey L. Jennette (Džefri L. Dženetą).

Kadenciją baigusiam J. L. Jennette krašto apsaugos viceministras Edvinas Kerza padėkojo už darbą užtikrinant sklandžią šiųmečių JAV vadovaujamų pratybų „Kardo kirtis“ ir „Baltops“ eigą Lietuvoje.

„Tarptautinės pratybos Baltijos regione, Lenkijoje ne tik sustiprino šalių karinių pajėgų sąveiką ir pasirengimą ties rytinėmis NATO sienomis, bet ir pademonstravo NATO gebėjimą operatyviai reaguoti krizinėse situacijose, ypač atsižvelgiant į kintančią geopolitinę situaciją“, – ministerijos pranešime cituojamas viceministras.

Naujasis JAV gynybos atašė Lietuvai yra baigęs Loyola universitetą Čikagoje, Jungtinių pajėgų koledžą, studijavęs Generalinio štabo koledže.

Jis tarnavo įvairiuose JAV kariuomenės padaliniuose, yra dalyvavęs misijoje Irake. Prieš paskyrimą į gynybos atašė Lietuvai pareigas pulkininkas leitenantas dirbo JAV ambasadoje Latvijoje.

JAV gynybos atašė Lietuvai reziduos Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Heras kol

Heras kol portretas
Naujas okupantas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių