Ambasadoriumi prie JT biuro siūloma skirti užsienio reikalų viceministrą A. Krivą

  • Teksto dydis:

Lietuvos ambasadoriumi prie Jungtinių Tautų biuro ir kitų tarptautinių organizacijų Ženevoje siūloma skirti užsienio reikalų viceministrą Andrių Krivą.

Užsienio reikalų ministerija siūlo, kad naujas pareigas viceministras pradėtų eiti nuo rugpjūčio 1 dienos. Jis pakeistų dabartinį ambasadorių Rytį Paslauską.

Taip pat siūloma naujuoju Lietuvos ambasadoriumi Latvijoje nuo rugpjūčio paskirti Artūrą Žurauską. Šiuo metu tas pareigas eina Ričardas Degutis.

Be to, Užsienio reikalų ministerija nuo liepos 11 dienos ketina atšaukti ambasadorių Baltarusijoje Evaldą Ignatavičių.

Užsienio reikalų viceministras A.Krivas 1993–2001 metais dirbo Krašto apsaugos ministerijos Tarptautinių ryšių departamente. Karjerą diplomatinėje tarnyboje pradėjo 2001 metais Užsienio reikalų ministerijos Integracijos į NATO skyriuje. 2003–2007 metais jis ėjo patarėjo pareigas Lietuvos ambasadoje Jungtinėse Valstijose, 2007–2008 metais Užsienio reikalų ministerijoje vadovavo Strateginių ir transatlantinių santykių skyriui.

2008–2010 metais A.Krivas dirbo Krašto apsaugos ministerijoje. Nuo 2010 iki 2013 metų diplomatas Lietuvos nuolatinėje atstovybėje prie Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos ėjo ministro patarėjo pareigas. Nuo 2013 A.Krivas dirba užsienio reikalų viceministru.

Kandidatas vadovauti ambasadai Latvijoje A.Žurauskas ambasadoriaus Kinijoje, Pietų Korėjai, Mongolijai ir Vietnamui pareigas ėjo 2001-2006 metais, o 2006-2010 metais buvo Lietuvos ambasadorius Graikijoje, kur taip pat ėjo ambasadoriaus Kiprui, Albanijai ir Bulgarijai pareigas.

2012 metais A.Žurauskas buvo paskirtas ambasadoriumi Azerbaidžane, tačiau po metų atsistatydino po to, kai internete buvo paviešinti jo slapta įrašyti pokalbiai telefonu. Juose diplomatas su kolega dalijosi asmeninėmis pažiūromis apie Armėnijos ir Azerbaidžano konfliktą, vidaus situaciją Turkmėnijoje ir laidė replikas apie valstybės vadovus.

Lietuvoje ambasadorius skiria ir atšaukia prezidentas Vyriausybės teikimu bei Seimo Užsienio reikalų komiteto pritarimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių