Antikorupcijos komisijos posėdis dėl pasitikėjimo V. Gailiumi žlugo

Seimo Antikorupcijos komisijos posėdis, per kurį planuota balsuoti dėl pasitikėjimo jos pirmininku liberalu Vitalijumi Gailiumi, ketvirtadienį žlugo – iš 17 narių atėjo keturi „valstiečiai“.

„Vakar bendru sutarimu buvo sutarta duoti pirmininkui apsispręsti, ir kad šiandien susirenkam, išklausom nuomones ir priimam sprendimą. Deja, mes atėjome tik keturi žmonės, manau, tai labai neprofesionalu arba politiniai žaidimai“, – situaciją žurnalistams komentavo Antikorupcijos komisijos pirmininko pavaduotojas „valstietis“ Darius Kaminskas.

Posėdyje nedalyvavęs V. Gailius teigė neatėjęs, kad komisijos nariai galėtų laisvai apsispręsti balsuodami, ar juo pasitiki. Raginimų trauktis V. Gailius sulaukė paskelbus, jog jis buvo susitikęs su politinės korupcijos byloje įtariamo koncerno „MG Baltic“ atstovu.

„Paprašiau komisijos pirmininko pavaduotojo pravesti posėdį, su juo suderinau, kad komisijos nariai būtų laisvi priimti sprendimą, aš nedalyvausiu posėdyje“, – BNS sakė V. Gailius.

V. Gailius trečiadienį Seimo Antikorupcijos komisijai siūlė balsuoti dėl pasitikėjimo juo, tačiau komisijos nariai ragino jį stabdyti narystę partijoje ir sprendimą atidėjo iki ketvirtadienio.

V. Gailius teigė, kad pasiūlymą sustabdyti narystę Liberalų sąjūdyje išgirdęs, o jei priims sprendimą, apie jį informuos.

Taip pat politikas teigė, jog pasitikėjimo juo klausimas vis viena bus sprendžiamas.

„Trečiadienį bus kitas posėdis. Be jokios abejonės, aš kreipiausi į komisiją ir vienaip ar kitaip tas klausimas turėtų būti išnagrinėtas. Aš (ketvirtadienį – BNS) nėjau, kad negluminčiau kolegų“, – kalbėjo V. Gailius.

Konservatorius Jurgis Razma BNS sakė posėdyje nedalyvavęs, nes „nėra rimto pagrindo skubinti šio sprendimo“.

„Manau, jis gali būti labiau subrendęs, kai bus baigtas parlamentinis tyrimas ir bus aišku, ar yra kokie nors asmeniškai V. Gailiui krentantys kaltinimai. Be to žinojimo spręsti vien pagal laikraščių publikacijas nesinorėtų“, – savo sprendimą nedalyvauti posėdyje aiškino J. Razma.

Jis teigė savo poziciją aptaręs su kitais konservatorių atstovais komisijoje, visi laikosi panašios nuomonės.

Dienraštis „Lietuvos rytas“ paskelbė, kad V. Gailius buvo kelis kartus susitikęs su politinės korupcijos byloje įtariamu tuometiniu koncerno viceprezidentu Raimondu Kurlianskiu ir neva sulaukęs siūlymo paremti jį per rinkimus. Politikas tvirtino paramos atsisakęs.

Be to, rašinyje V. Gailius įtartas, kad galėjo iš posėdžių salės prieš balsavimą išvesti kolegą Kęstutį Glavecką, kad jis nebalsuotų prieš „MG Baltic“ parankias Vartojimo kredito įstatymo pataisas. Seimo narys paneigė ir šį epizodą, teigia iš Seimo salės nei pats išėjęs, nei ką nors išsivedęs.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė „valstietė“ Agnė Širinskienė yra parengusi ir pateikusi Seimui pataisas, kad Antikorupcijos komisijos pirmininku arba jo pavaduotoju būtų renkamas opozicinės frakcijos arba frakcijų koalicijos, turinčios daugiau kaip pusės Seimo mažumai priklausančių Seimo narių, atstovas.

Dabar numatyta, kad opozicijos atstovas renkamas būtent komisijos pirmininku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vincas

Vincas portretas
Šiaip jau p. Vitalijau reiktų pasitraukt arba iš komisijos, arba iš partijos, ir nevaidinti plūgą,kad nieko nesupranti

tai

tai portretas
visais imanomais budais blokuojamas k. darbas stengiantis prailgynti /magnolijos/ zydeimo laika........

...

... portretas
Taaaip, akivaizdus korupcijos pasireiškimas Antikorupcinėj komisijoj...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių