A. Anušauskas: Lietuva ir Lenkija yra pasirengusios kartu stiprinti regiono gynybą

  • Teksto dydis:

Tiek Lietuva, tiek Lenkija vertina Rusiją kaip ilgalaikę grėsmę Vakarams. Lietuvos ir Lenkijos pasienio regione norime duoti labai aiškų signalą: NATO sienos yra neliečiamos, sakė krašto apsaugos ministras Arvydas Anušauskas.

Ministras patikino, kad toliau bus tęsiamas bendradarbiavimas su Lenkija siekiant koordinuoto atsako į Rusijos grėsmę.

A. Anušauskas dalyvavo ketvirtadienį vykusiame Lietuvos ir Lenkijos prezidentų, krašto apsaugos ministrų ir kariuomenės vadų susitikime abiejų valstybių pasienio regione. Pirmoji susitikimo dalis vyko Šipliškėse, Lenkijoje, o antroji - Marijampolėje, LDK Vytenio bendrosios paramos logistikos batalione. Buvo aptartas gynybos planavimas užtikrinant Suvalkų koridoriaus gynybą ir šiuo metu šalių kariuomenių vykdomos užduotys.

„Lietuva, taip pat kaip ir Lenkija, per ateinančius metus didins savo investicijas į gynybą. Aš manau, kad tos investicijos, NATO priimti sprendimai ir darbas su visais sąjungininkais rodo, kad mūsų gynyba netrukus bus dar stipresnė. Esame dėkingi Lenkijai už bendradarbiavimą, kartu atliekame ir dar atliksime daug bendrų darbų", - teigia ministras A. Anušauskas.

Ministras pabrėžė, kad Lietuva ir Lenkija kartu sieks praktinio NATO viršūnių susitikime priimtų sprendimų įgyvendinimo. NATO lyderiai birželį Madride vieningai sutarė sustiprinti NATO rytinį pakraštį priešakinių pajėgų brigadomis, atsižvelgiant į konkrečius regioninius ypatumus. Taip pat numatytos saugumo sustiprinimo priemonės, tokios kaip išankstinis įrangos ir amunicijos dislokavimas, greito pastiprinimo galimybės, oro ir jūros domenų sustiprinimas.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeArvydas AnušauskasLietuvaLenkijaregiono gynyba

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių