Apibendrino 2017-uosius politikoje: „valstiečiai“ neišvengiamai žlugs

„Valstiečiai“ sukėlė visuomenei didžiulių lūkesčių, tačiau didelė dalis, net kai kurių esminių pažadų, liko neįgyvendinti, sako politikos apžvalgininkas Vytautas Bruveris.

Todėl, pasak jo, „valstiečiai“ neišvengiamai žlugs, o į jų vietą ne sugrįš vadinamosios tradicinės partijos, o ateis nauji „gelbėtojai“.

„Vadinamosios tradicinės partijos turi vilčių, kad žlungant „valstiečiams“ (o jie neišvengiamai žlugs), jos užims tą nišą, sugrįš. Daugiausia vilčių turi konservatoriai ir reitingai teikia pagrindo tokioms viltims, bet aš manau, kad jos per didelės ir galbūt naivios. Manau, kad į šitų „gelbėtojų“ vietą ateis kiti, dar naujesni“, – sako V. Bruveris.

Nors, pasak apžvalgininko, dar aiškiai nematyti, kas tai galėtų būti, jo žvilgsnis krypsta į žmones, kurie per praėjusius savivaldos rinkimus buvo susivieniję į vadinamuosius rinkimų komitetus ir ryškiausią tos stovyklos figūrą  Kauno miesto merą Visvaldą Matijošaitį, kuris, pasak V. Bruverio, turi didelių šansų laimėti ir prezidento rinkimus.

„Mano nuomone, jei jis dalyvaus prezidento rinkimuose, jis turi bene daugiausiai šansų juos laimėti“, – prognozuoja apžvalgininkas apžvalgininkas.

Kaip teigia V. Bruveris, parodoksalu, kad vienas svarbiausių šių metų įvykių Lietuvos politikoje – valdančiosios koalicijos griūtis, kuri pagal apibrėžimą turėtų būti didelis sukrėtimas, tokiu netapo, o pagal metų pabaigos balsavimus matome, kad „valstiečių“ vyriausybė visiškai kontroliuoja situaciją.

Išsamiau apie tai, kokie buvo 2017-ieji Lietuvos politikoje – įraše.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Valancius

Valancius portretas
Prieš tai Bruveris gėrė ir vairavo, o dabar jaučiasi kad geria ir rašo...

Vadakste

Vadakste portretas
Matyt yra labai norinciu , kad zlugtu , nes yra labai norinciu prasibrauti i valstybes vadovavima. Nors nebalsavau uz tuos valstiecius, taciau linkiu dirbt vardant paprastu zmoniu , tada jus visada ir visur palaikys Lietuvos zmones.O be to seimui linkiu pasvarstyt t , ar tikrai Lietuvai reikia kistis i Ukrainos reikalus siunciant instruktorius ir persiuntinejant kazkieno tai ginklus. Kazkaip geda tokiai mazai valstybei kirsint dvieju slavu tautas. Tegul seda abi uz apskritojo stalo ir kalbasi zmoniu kalba , o ne ginklu kalba..Stop ginklavimuisi ir karams. Zmonijai reikalinga taika. Su artejanciais taikiais 2018 metais. Visiems sveikatos , gerumo ir meiles vieni kitiems.Tebuna zemeje taika.

nuomone

nuomone portretas
Slykstiai savanaudiskai parasytas straipsnis norintis sumenkinti darniai labai saziningai dirbancia seimo dauguma aiskiai matosi kad straipsnis uzsakytas,Pasirodo kad ir Lietuvoje yra aiskeregiu kurie gali ispranasauti ateiti
VISI KOMENTARAI 25

Galerijos

Daugiau straipsnių