Apie A. Širinskienę R. Karbauskis atsiliepia pozityviai: ji daug padarė ir partijai, ir Lietuvai

  • Teksto dydis:

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narei, parlamentarei Agnei Širinskienei pranešus apie sprendimą pasitraukti iš „valstiečių“ partijos ir frakcijos Seime, pirmininkas Ramūnas Karbauskis kalbėdamas apie politikę vis tiek negaili pozityvių žodžių.

Apie tai – pokalbis „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“.

„Saulius Skvernelis ir tie žmonės, kurie išėjo, jie melavo, kad problema yra Agnė Širinskienė, nes jų problema buvo, kad jie jau daug anksčiau pradėjo kurti partiją, jiems reikėjo priežasties. Pirmiausia, tai yra melas. Šnekant apie problemas, kurios buvo, kas yra ne melas, tai yra tai, kad santykiai žmonių tarpusavyje frakcijoje yra įtempti. Nes penkeri metai šalia vienas kito, ir charakteriai yra sunkūs, Agnės charakteris yra griežtas. Kiekvienas mes turime į save pažiūrėti iš šalies, ne kiekvienam užtenka jėgų, aš ir apie save tai galiu pasakyti. Atitinkamai gavosi taip, kad gavosi asmenybinis konfliktas. Ne vertybinis. Agnė tikrai žmogus, kuris padarė labai daug ir partijai, ir Lietuvai, ir visiems kitiems, ir dar padarys. Aš esu tuo tikras. Esu tikras, kad ji eis kartu su mumis. Nes, vertybiškai šnekant, ji yra mūsų vertybių žmogus. Tai, kad perėjo į kitą frakciją, nereiškia, kad pakeitė vertybes. Vat, Saulius su kitais, jie išėjo ir kuria partiją, kuri neturės vertybių, nes jie jungia ir konservatorius, ir socdemus, jiems tas pats, jiems valdžia yra tikslas“, – situaciją komentavo R. Karbauskis.

Tai nėra kažkoks vertybinis konfliktas. Tai yra paprasčiausiai žmogiškų santykių skirtumai, požiūriai vienas į kitą.

„Čia ilgas pokalbis būtų, ką reikėjo daryti arba kaip reikėjo daryti. Aš, būdamas Seime praėjusią kadenciją, tuos kampus kažkaip sugebėdavau suvaldyti. Niekas neįsiskaudindavo dėl kažkokių vieno ar kito žmogaus pareiškimų. Dabar, kada man teko dėl konservatorių tokio spaudimo pasitraukti iš Seimo, atitinkamai nebeatsirado žmogaus, kuris tuos kampus kažkaip užglaistytų. Tai nėra kažkoks vertybinis konfliktas. Tai yra paprasčiausiai žmogiškų santykių skirtumai, požiūriai vienas į kitą. Aš šitoje vietoje noriu pasakyti, kad apie Agnę nei mūsų frakcijoje, nei mūsų partijoje po išėjimo niekas blogo žodžio nepasakys. Aš esu tuo tikras. Aš manau, kad ir pati Agnė, skaitau, ką ji sako apie mane, kaip partijos pirmininką, tik labai gerai šneka. Apie partijos narius – ji nemėgsta vieno kito žmogaus. Bet aš manau, kad šioje situacijoje reikia žiūrėti į ateitį ir ateityje, aš manau, kad Agnė dėl to žingsnio padarė teisingą sprendimą – ir sau, ir frakcijai“, – teigė politikas.

Paklaustas, ar R. Karbauskis priims A. Širinskienę atgal, jeigu politikė nuspręstų grįžti į partiją, pašnekovas sakė: „Jeigu taip bus, tame nebus problemų. Čia ne išdavystė, čia ne kažkas kitas, tai yra tiesiog paprasčiausi žmogiški dalykai. Ir tai yra tas atvejis, kuris skiriasi nuo kitų buvusių atvejų kaip diena ir naktis“.

Plačiau – „Žinių radijo“ laidoje:

 

 

ELTA primena, kad pirmadienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) narė A. Širinskienė paskelbė, kad palieka „valstiečių“ partiją. Anot A. Širinskienės, sprendimą lėmė nusivylimas frakcijos ir šešėlinės Vyriausybės darbu bei kolegų pavydas. Antradienį buvusi viena aktyviausių „valstiečių“ politikų prisijungė prie Seimo Lietuvos regionų frakcijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Fakelas

Fakelas portretas
A. Sirinskiene reikia rinkti i prezidentes! Pakaks maskvos tarnu ir pasiputeliu...

baisu pagalvoti

baisu pagalvoti portretas
kokį politinį svorį neteko valstiečiai, pasitraukus Širinskienei.

taip

taip portretas
tik A Sirinskiene atitina tautos lukescius kad ja galima butu skirti vyriausybes vadove dargi prezidente tai protinga ramaus budo ir teisinga krikscione ir politike ir visi sie teigiami bruozai 1 asmeny kas buna reta tokioje savanaudiskai grobiskoje aplinkoje kuri visomis isgalemis toki asmeni kaip ju antikuni visomis isgalemis stumia is aplinkos======
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių