Ar išsaugos L. Graužinienė Seimo pirmininkės postą?

Po to, kai Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė iš savo sekretoriato atleido darbuotojus, susijusius su Darbo partija, politiniuose kuluaruose žaibiškai pasklido kalbos, kad dėl tokių sprendimų gali smarkiai suklibėti ir pačios Seimo vadovės kėdė. Tokių kalbų nepaneigė ir Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis: „Mes jau senokai girdime ir stebime, kad tarp įtakingų Darbo partijos atstovų ir jos vadovybėje atsirado trinties ir nesutarimo ženklų.“

Be to, pasak E. Masiulio, neatmestina galimybė, kad neramumai Darbo partijoje ir vis labiau augantis nepasitenkinimas dėl L. Graužinienės veiksmų jai gali kainuoti postą.

Paklaustas, kas galėtų imtis iniciatyvos teikti L. Graužinienės atžvilgiu interpeliaciją –  pati valdančioji dauguma ar opozicija, E. Masiulis teigė aiškaus atsakymo neturįs: „Visaip gali atsitikti“.

Kai kurie opozicijos atstovai prasitarė, kad po L. Graužinienės konflikto su vidaus reikalų ministru Sauliumi Skverneliu, kai įvyko incidentas su pagrobtu iš policininkų automatu ir visame Vilniuje vyko jį pagrobusio narkomano gaudynės, opozicinės partijos jau buvo surašiusios interpeliacijos tekstą Seimo vadovei. Tačiau parašų rinkimas po juo tada buvo pristabdytas.

Su pačia L. Graužiniene dėl galimos interpeliacijos pasikalbėti nepavyko. Nieko nekomentavo ir jos atstovai.

Jeigu vis dėlto įvyktų interpeliacija, su kuo tuomet L. Graužinienė dalyvautų rudenį vyksiančiuose Seimo rinkimuose?

„Esu girdėjęs kalbų, kad partija „Tvarka ir teisingumas“ kalbino L. Graužinienę jungtis prie jos narių“, – kalbėjo E. Masiulis.

Seimo frakcijos „Tvarka ir teisingumas“ seniūnas Petras Gražulis, kalbėdamas portalui LRT.lt, tokią informaciją dar labiau paaštrino: „Negalėčiau jos nei patvirtinti, nei paneigti. Akivaizdžiai matome nesutarimus tarp L. Graužinienės ir Darbo partijos vadovo Valentino Mazuronio, todėl visko gali būti. Manau, jog viskas išsispręs mūsų partijos kongrese kovo 19 d.“

P. Gražulis taip pat nepaneigė žinių, kad L. Graužinienei gali būti pasiūlyta pirmoji vieta partijos „Tvarka ir teisingumas“ rinkimų sąraše.

Pati L. Graužinienė prieš kelias dienas, klausiama, ar neketina keisti partijos, atsakė, jog toks klausimas – per ankstyvas.

LRT.lt žiniomis, penktadienį Darbo partijos vadovybė renkasi į posėdį svarstyti pastarųjų mėnesių L. Graužinienės veiklos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

noja

noja portretas
Tikriausiai labai sunku poniai be vado,bet nieko tokio kolukyje turbut vieta issaugota?

DJ

DJ portretas
Malžėjos turi dirbti savo darbą tai yra malžti karvas !
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių