Ar jau skyla naujos koalicijos pamatas?

  • Teksto dydis:

Po spalį Socialdemokratų partijos pralaimėtų Seimo rinkimų sukirtus rankomis su „valstiečiais“ dėl koalicijos, socialdemokratų gretas skaldo nesutarimai. Trečiadienį žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad dalis socialdemokratų labai nepatenkinti sprendimu eiti į valdančiąją koaliciją su Ramūno Karbauskio vadovaujamais „valstiečiais“ ir svarstoma galimybė iš koalicijos trauktis.

Tačiau vėliau oficialiame partijos pranešime spaudai teiginiai apie svarstymus pasitraukti iš koalicijos buvo atmesti.

„Viešojoje erdvėje pasirodžiusiomis publikacijomis bandoma supriešinti valdančiosios koalicijos partnerius bei Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) gretas. Iš konteksto ir ankstesnių pasisakymų ištrauktos tezės bei žurnalistų viešinamos prielaidos neatitinka nei realios situacijos, nei valdančiųjų partijų susitarimų. Tai atspindi besitęsiantį interesą toliau kompromituoti kai kurias partijas ir perdėlioti politinių jėgų įtaką.

Lietuvos socialdemokratų partija nesvarsto galimo pasitraukimo iš valdančiosios koalicijos. Žiniasklaidoje paviešinti tokie pasvarstymai reiškia tik atskiras LSDP skyrių vadovų nuomones,“ – rašoma išplatintame pranešime.

„Įvairios nuomonės jau buvo išsakytos ir partijos tarybos posėdyje. Tuomet LSDP tarybos nariai balsavo dėl dalyvavimo valdančiojoje koalicijoje su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga ir dauguma pasisakė už koaliciją. Todėl dabar koalicijos klausimas partijoje netgi neaptarinėjamas, o jeigu iš visumos ištraukiamos nuomonės ir supriešinamos su mano pasisakymais ar visos partijos pareikšta pozicija, tai tiesiog rodo interesus priešinti socialdemokratus ir manipuliuoti tuo viešojoje erdvėje,“ – sako LSDP pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Iš visumos ištraukiamos nuomonės ir supriešinamos su mano pasisakymais ar visos partijos pareikšta pozicija, tai tiesiog rodo interesus priešinti socialdemokratus ir manipuliuoti tuo viešojoje erdvėje.

„Apie derybas dėl koalicijos aš išsakiau savo nuomonę, bet valstybė nėra smėlio dėžė ir, jeigu pradėjome dirbti kartu su koalicijos partneriais, tai turime eiti toliau, kartu įgyvendinti patvirtintą Vyriausybės programą. Apie pasitraukimą nėra nei kalbos. Jaučiausi žurnalistų provokuojamas ir klausimais apie grupuotes partijoje. Dabar prieš artėjančius partijos pirmininko rinkimus, matyt, tokių provokacijų daugės. Tegaliu pasakyti, kad turime galimybę rinktis, ir dabar mūsų skyrius renkasi iš kelių galimų kandidatų,“ – sako LSDP Akmenės skyriaus vadovas Vitalijus Mitrofanovas.

Lietuvos socialdemokratų partijos ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos koalicijos sutarčiai buvo pritarta balsavimu LSDP tarybos posėdyje, vykusiame 2016 m. lapkričio 4 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

hmm

hmm portretas
Kur neskils kai neleido socdemams vmi prasinesti.

nejaugi

nejaugi portretas
tik sios partijos zmones visaziniai specialistai ir normalus gabus specialistas ne partinis juk gali saliai duoti daugiau naudos nei tas priristas prie savo /kompanijos/ kuria dar nezinia /kokios/ jiegos valdo? nes tie komunistiniai kapitalistai dave zalia sviesa korupcijai bujoti ir tai jau nusikalstama nekalbant apie kitus veiksmus dar neisaiskintus ir dangstomus nes zmonems kantrybe truko taip kad p.Karbauski rink patikimus specialistus nebutinai partinius ir i /bobuciu/ pletkus nekreipk demesio nes tai tuscias laiko eikvoimas tegul tuo uzsiemavsd jei ir ja galima pasitiketi?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių