A. Sysas: turime trauktis iš visų postų Seime

Seimo Socialdemokratų partijos frakcija pirmadienį spręs, ar paskelbti pareiškimą dėl pasitraukimo iš visų postų Seime, sako frakcijos narys, Seimo Socialinių reikalų komiteto pirmininkas Algirdas Sysas.

Anot jo, partijos sprendimas akivaizdus – trauktis turi visi, tik traukimosi procedūra aiškiai neapibrėžta.

„Partijos sprendimas įpareigoja aiškiai pasakyti savo poziciją, tik traukimosi procedūra niekur neaprašyta. Pirmininkus ir pavaduotojus tvirtina komitetas, tik po to – Seimas. Komiteto posėdis numatytas trečiadienį, ir tikrai šis klausimas darbotvarkėje bus“, – žurnalistams pirmadienį prieš frakcijos posėdį sakė A.Sysas.

„Buvo tokia diskusija, aš nežinau, kas šiandien bus nuspręsta, bet vakar sutarta, kad reikia daryt in corpore pareiškimą (dėl pasitraukimo iš visų postų), ar jis bus, negaliu pasakyti“, – kalbėjo socialdemokratas.

Partijos sprendimas įpareigoja aiškiai pasakyti savo poziciją, tik traukimosi procedūra niekur neaprašyta.

Anot jo, nors socialdemokratai pretenduoja į vadovaujančius postus Seime, proporcijos turės būt perskirstytos.

„Pirma reikia pareikšti, kad yra tokia situacija, tada yra derybos. Seime yra proporcijos principas, tie patys konservatoriai turi pirmininką, pavaduotojus, kaip ten dėliosis, vienas pasitraukė, „darbiečiai“ pasitraukia, mūsų frakcija jei apmažėja, yra kriterijai, kiek frakcijai priklauso postų, ir tada vyksta derybos“, – pažymėjo A.Sysas.

Jis tvirtino, kad iš partijos besitraukiantis užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius, jo supratimu, traukiasi ir iš frakcijos. Be to, Darbo partijos vadovybė Socialdemokratų frakcijai priklausančius du narius Valentiną Bukauską ir Petrą Čimbarą yra įpareigojusi palaikyti Vyriausybę.

Lietuvos socialdemokratų partijos taryba šeštadienį nusprendė trauktis iš valdančiosios koalicijos su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Pasak socialdemokratų vadovybės, „valstiečiai“ nepaiso socialdemokratų pasiūlymų koalicijoje, neginamos socialdemokratinės vertybės, už jų nugaros sudaromi susitarimai su opozicija.

Už tokį žingsnį balsavo 140 partijos tarybos narių, prieš buvo 46. Balsavime dalyvavo 187 iš 235 tarybos narių.

L.Linkevičius jau šeštadienį pranešė paliekąs Socialdemokratų partiją, kad galėtų toliau eiti ministro pareigas. Tuo metu ūkio ministras M.Sinkevičius sakė paklusiąs partijos sprendimui ir atsistatydinsiąs iš pareigų.

Socialdemokratų partija pastaruosius keletą mėnesių vykdė savo skyrių apklausą. 44 iš 60-ies jos skyrių siūlė trauktis iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“.


Šiame straipsnyje: socialdemokrataikoalicija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Būk vyras Sysai ir padėk mandatą pirmas

Tai

Tai portretas
Ko cia verkiat, traukites visi ir kuo greiciau. Vistiek jau seniai nieko ten neveikiat. Ir leiskit greiciau Matiosaiti su savo komanda. Jei jums mazai pavyzdziu pasiziurekit kaip kaunas pasikeites.

Arvydas Brunius

Arvydas Brunius portretas
Pakart uz barzdos nusibodes!
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių