Atsistatydina teisingumo viceministras R. Bakšys (papildyta)

  • Teksto dydis:

Teisingumo viceministras Raimondas Bakšys pirmadienį pranešė atsistatydinantis iš pareigų.

„Susidariusiomis aplinkybėmis nebematau galimybių toliau vykdyti pradėtas reformas ir įgyvendinti iškeltus politinius uždavinius“, - pranešime spaudai sakė viceministras.

R. Bakšys neseniai sulaukė viešų priekaištų, kad stabdo pastangas išsiaiškinti pažeidimus kalėjimų sistemoje.

Teisingumo ministerijos darbuotoja Rasa Kazėnienė pareiškė, kad viceministras sustabdė iniciatyvą kreiptis į teisėsaugą dėl nustatytų pažeidimų Pravieniškėse.

Premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas savo ruožtu teigė, kad viceministras savo įtaka naudojosi stabdyti skaidrumo procesus.

Viceministras R. Bakšys jam mestus kaltinimus kategoriškai neigė ir sakė aktyviai siekęs pertvarkyti kalėjimų sistemą. R. Bakšys teigė, kad nuomonės išsiskyrė tik dėl to, kuriuo metu racionaliau teisėsaugai perduoti audito metu surinktą medžiagą – jo pasiūlymas buvęs tai padaryti sulaukus audito pabaigos.

Po pirmadienio rytą vykusio pasitarimo Vyriausybėje pas premjerą Kalėjimų departamento (KD) vadovas Robertas Krikštaponis žurnalistams teigė, kad atsistatydinęs viceministras buvo tiesiogiai atsakingas už KD.

Pasak R. Krištaponio, jam nekilo įtarimų dėl galimo R. Bakšio spaudimo atliekant kalėjimų sistemos auditą. 

„Yra pradėti ikiteisminiai tyrimai, yra tarnybiniai patikrinimai. Situacija gerėja“, – sakė jis.

Savo ruožtu generalinis policijos komisaras Linas Pernavas BNS sakė, kad pristatė atliekamus ikiteisminius tyrimus ir „sistemines problemas, kurios matomos Kalėjimų departamente“, tačiau plačiau susitikimo nekomentavo.

Jis taip pat pažymėjo, kad atliekamas tyrimas ir dėl neteisėtos informacijos apie Rasos Kazėnienės šeimą rinkimo. Pati R. Kazėnienė praėjusią savaitę užsiminė, jog ji ir jos vyras yra sekami, jaučiasi nesaugūs – generalinis komisaras patikino, kad sprendimai, ar skirti jai apsaugą, bus priimi išsiaiškinus aplinkybes.

Savo ruožtu Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovas Saulius Urbanavičius teigė, kad STT vertins „labiausiai korupcijos pažeidžiamas sritis“, t.y. viešuosius pirkimus. Jis tikino, kad su premjeru apie galimą viceministro R. Bakšio įtaką kalėjimų sistemos skaidrinimo procese nekalbėjo.

„Mes patys įvertinsime ir nuspręsime, ar imtis, analizuoti tam tikras sritis, ar ne“, – žurnalistams teigė jis.

Apie galimą R. Bakšio įtaką stabdant kalėjimų sistemos auditą praėjusią savaitę prabilęs premjero patarėjas Skirmantas Malinauskas žadėjo atsistatydinti, jei iš posto nesitrauks pats viceministras. Pirmadienį savo „Facebook“ paskyroje R. Bakšio atsistatydinimą jis įvertino kaip „didelį žingsnį į priekį“.

„Dar nežinau savo likimo, dabar jis premjero rankose. Suprantu, kad subordinacijos klausimai buvo pažeisti, bet esu įsitikinęs, kad po jau įvykusių pokyčių, procesai judės kur kas greičiau ir bus kur kas skaidresni“, – sakė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jis primena man

jis primena man  portretas
Mordečka primena Sirijos prezidentą Asada.

untokas

untokas portretas
tai konservatliberalų CHUNTOS ir socdemų KADRAI---tokių VEIKĖJŲ jie turi kiekvienoje ŽINYBOJE, -----tik jų dėka išvardintos GRUPUOTĖS gyvena ir ALINA šalies gyventojus, -------- TAI ŠTAI DĖL KO--- socdemai, konservatliberalų CHUNTA su KGB-tų priemaiša , jų ideologiniais POLITOLOGAIS , ŽINIASKLAIDA -----verčia iš valdžios VALSTIEČIUS,----------sėkmės VALSTIEČIAI ! šalinant SENIENOS ĮKURTUS nusikalstamus ŽIDINIUS== ĖDANČIUS žmonių gyvenimą.

lovys

lovys portretas
o kai ministerijai vadovavo simasius ir bernatonis galvojat to nebuvo juk neveltui vieno izoliatoriaus direktorius gimtadienio proga su dideliu laivu plaukiojo kursiu mariomis
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių