Kodėl atsistatydina teisingumo viceministras D. Matuiza?

Kalėjimų sistemą kuravęs teisingumo viceministras Donatas Matuiza trečiadienį atsistatydino iš pareigų. Tai BNS trečiadienį patvirtino teisingumo ministrės atstovė spaudai Rita Grumadaitė.

R.Grumadaitė viceministro pasitraukimo priežasčių nenurodė. Su pačiu D.Matuiza trečiadienį susisiekti nepavyko, jo telefonas išjungtas.

Jis šiose pareigose dirbo nuo 2017 metų sausio, praėjus nepilnam mėnesiui po Sauliaus Skvernelio vadovaujamos Vyriausybės darbo pradžios.

41 metų D.Matuiza yra baigęs Lietuvos policijos akademiją, dirbo Vadovybės apsaugos departamente, Policijos departamente, buvo Kalėjimų departamento direktoriaus pavaduotoju.

D.Matuiza kuravo šių metų pavasarį Teisingumo ministerijos atliktą tarnybinį tyrimą Kalėjimų departamente ir Kauno tardymo izoliatoriuje.

Šio tyrimo metu atsistatydino nuo 2015 metų Kalėjimų departamentui vadovavusi Živilė Mikėnaitė. Po patikrinimo buvo atleistas Kauno tardymo izoliatoriaus vadovas Edvardas Kviatkauskas.

Teisingumo ministrės atstovė R.Grumadaitė teigė, kad D.Matuiza buvo nusišalinęs nuo Kalėjimų departamento vadovo konkurso.

Birželio pabaigoje ministerija paskelbė, kad jį laimėjo teisininkas Artūras Norkevičius, jau anksčiau vadovavęs šiai įstaigai. Jis kol kas nėra paskirtas.

A.Norkevičius dirbo viceministru tuometinio vidaus reikalų ministro S.Skvernelio komandoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių