V. Semešką ir toliau klampina brandos atestatas (atnaujinta)

Nepasitikėjimą konservatorių deleguotu Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) nariu Viliumi Semeška reiškia 45 Seimo nariai.

Tiek parlamentarų pasirašė Seimo nutarimo projektą dėl V. Semeškos įgaliojimų nutraukimo. VRK nario atstatydinimui reikia 71 Seimo nario balso.

Projektą pasirašę parlamentarai priklauso Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos, Lietuvos socialdemokratų darbo partijos bei „Tvarkos ir teisingumo“ frakcijoms.

Pareiškime suformuluoti trys kaltinimai V.Semeškai: pateikus neteisingą informaciją apie išsilavinimą, buvusią darbovietę ir destruktyvia veikla komisijoje. Pagal VRK įstatymą, komisijos narys įgaliojimų netenka, jeigu Seimas visų narių balsų dauguma pareiškia nepasitikėjimą juo.

"Sąmoningo klaidinimo bruožų turintys veiksmai nedera su etikos principais ir kelia abejonių dėl nepriekaištingos VRK nario reputacijos", – teigia Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė "valstietė" Agnė Širinskienė.

Nebaigė mokyklos?

Kad dėl V.Semeškos mokslų yra daug klausimų ir jis greičiausiai tikrai nebaigęs vidurinės mokyklos, dienraštyje jau rašyta prieš jį išrenkant VRK nariu. Dėl jo išsilavinimo klausimų buvo kilę ir kai kuriems Seimo nariams, tačiau visa tai buvo nuleista negirdomis.

2017 m. rugsėjo 11 d. Lietuvos Respublikos Seimui pateiktoje CV V.Semeška nurodė tokią informaciją: "1979–1988  Druskininkų vidurinė mokykla". 2015 m. kandidatuojant į Druskininkų savivaldybės tarybą VRK jo pateiktoje anketoje, grafose, kuriose pateikiama informacija apie išsilavinimą, skelbiama: "Vidurinis Vilniaus J.Tallat-Kelpšos aukštesnioji muzikos mokykla džiazinis fortepijonas"; vidurinis Druskininkų vidurinė mokykla (...); aukštasis Goethe-Institut Duisburg, Vokietija, vokiečių kalba".

"Aplinkybė, kad V.Semeška nėra įgijęs vidurinio išsilavinimo, nurodyta Vilniaus apygardos prokuratūros nutarime atsisakyti taikyti viešojo intereso gynimo priemones. Be kita ko, nurodyta, kad, V.Semešką priimant į Vilniaus aukštesniąją ekonomikos mokyklą, buvo pažeista imperatyvi Švietimo įstatymo 6 straipsnio 1 dalies nuostata, kadangi stodamas į aukštesniąją mokyklą V.Semeška nebuvo įgijęs vidurinio išsilavinimo", – sakė A.Širinskienė.

Pateikė naują versiją

Tai patvirtina ir dienraščio turimų dokumentų kopijos. O štai stodamas į Vilniaus aukštesniąją ekonomikos mokyklą ir greičiausiai komisijos paprašytas pateikti vidurinio mokslo baigimo atestatą, V.Semeška pateikė alibi, kad visi dokumentai pasiliko Vokietijoje, "kadangi aš baigiau Vokietijoje institutą".

Toliau savo paaiškinime būsimasis politikas bando užmigdyti komisiją: "Kad jums neatrodytų paradoksalu, kodėl baigęs aukštąjį mokslą nutariau stoti į Ekonomikos mokyklą, norėčiau jums paaiškinti, kad baigiau Vokietijoje germanistiką, o to nepakanka dirbant užsienio firmose."

Dienraščio paprašytas pakomentuoti metamus kaltinimus, neva yra nebaigęs vidurinės mokyklos, V.Semeška atsakė raštu: "Baigęs 10 klasių įstojau į Vilniaus J.Tallat-Kelpšos aukštesniąją muzikos mokyklą (technikumą – dabar konservatorija); mokiausi 2 metus, įskaitant ir vidurinės mokyklos kursą, laikiau egzaminus."

Paprašytas pakomentuoti faktą, kad yra teigęs Vokietijoje įgijęs aukštąjį išsilavinimą, V.Semeška paviešino naują versiją: "Vokietijoje mokiausi Giotės institute vokiečių kalbą".

Daugiau neatitikimų

"Valstiečių" pareiškime dėl nepasitikėjimo teigiama, kad  "aukštosios mokyklos Goethe Institut Duisburg, kurioje V.Semeška neva įgijo aukštąjį išsilavinimą, iš viso nėra".

"Valstiečių" manymu, V.Semeška pateikė tikrovės neatitinkančią ir žinomai neteisingą informaciją apie savo darbovietę nurodydamas, kad nuo 1997 m. spalio 1 d. iki 2002 m. birželio 15 d. ėjo įmonės GU Baltic UAB direktoriaus ir valdybos nario pareigas.

"Registrų centro duomenimis, tokios bendrovės nėra. Iš tiesų V. Semeška vadovavo įmonei UAB "Gretsch-Unitas Baltic", atliko įvairius teisės normoms ir gerai moralei prieštaraujančius veiksmus ir bendrovei padarė beveik 0,5 mln. litų siekusią žalą. Dalis šių nuostolių iš V.Semeškos buvo priteista", – sakė A.Širinskienė.

Ji neatmetė versijos, kad bendrovė buvo klaidingai pateikiama galbūt siekiant apsisaugoti, kad į viešumą neiškiltų buvusios finansinės aferos.

Teisina saviškį

Nepasitikėjimą V.Semeška pareiškusių "valstiečių" manymu, jis yra vienintelis VRK narys, veikiantis destruktyviai, savo teisės aktams prieštaraujančiais reikalavimais apsunkina VRK darbo organizavimą ir pamina kolegialumo principą

Tapęs VRK nariu V.Semeška pradėjo reikalauti, kad VRK jam mokėtų fiksuotą atlyginimą – ne už atliktus darbus, bet už einamas pareigas, nors tai ir pažeistų įstatymų reikalavimus. VRK pirmininkei su tuo nesutikus, V.Semeška dėl darbo apmokėjimo kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą. Pastarasis skundą atmetė.

V.Semeška tokį "valstiečių" žingsnį sako esant susidorojimu su neparankiu VRK nariu: "Pirmiausia tai vertinu kaip politinę kovą, kuri persimetė į Seimą, "valstiečiai" sujudo, matyt, mano veikla VRK juos neypatingai tenkina. Principingai vertinu VRK pirmininkės vienasmenius sprendimus, prašau ištirti tam tikrus galimus pažeidimus, tai nenustebino, kad "valstiečiai" norėtų atsikratyti tokiu nepatogiu VRK nariu", – BNS situaciją komentavo V.Semeška.

"Eilinį kartą bandoma susidoroti su neparankiu VRK nariu, pats Vilius yra pateikęs visus dokumentus, pagal kuriuos jis yra įstojęs į aukštesniąją mokyklą", – partijos narį gina ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų vadovas Gabrielius Landsbergis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ELĖ

ELĖ portretas
Kodėl nesvarsto Kirkilo diplomo gavimo peripetijų ? Gal ,kad vienoje šutvėje su kurkliais ?

ELĖ

ELĖ portretas
Verčiau tirkit Naisių kurklio sąsajas su rusiškais oligarchais, trąšomis , ,,Agrokonsernu ",statybomis prie Kauno marių ,verslu Ispanijoje ir kt .Tai svarbu Lietuvos žmonėms .Semaška -tai tik mažas lašelis ,nuo kurio mūsų gyvenimas nepasikeis ..GĖDA tokioms komisijoms ,ieškančioms sliekų ten ,kur jų nėra .

Nuomone.

Nuomone. portretas
Aferistai klesti . .Juk Uspaskichas sitiek prisidirbes;aukstasis ,,baigtas,,nezinia kur,uztarimo,prieglobscio prasesi Kremliaus,spygas mums rode is Kremliaus Raudonosios aikstes Milijonai nusukti mokesciu..Ir kas? Ziniasklaida skelbia ,kad jo reitingai auksti.Kas meluoja? Reitingu sudarinetojai? O gal sitiek kremliniu Lietuvoj?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių