Auga „darbiečių“, mažėja liberalų populiarumas

  • Teksto dydis:

Viktorui Uspaskichui grįžus vadovauti Darbo partijai, išaugo šios politinės jėgos populiarumas, o paviešinta Valstybės saugumo departamento (VSD) pažyma nusmukdė pasitikėjimą liberalais, rodo šeštadienį dienraščio „Lietuvos rytas“ skelbiama „Vilmorus“ apklausa. 

Populiariausia partija šalyje išlieka opozicinė Tėvynės sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD), nežymiai lenkianti valdančiąją Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungą.

Pagal gegužės mėnesį atliktą apklausą, dabar Seimo rinkimuose už konservatorius balsuotų 16,3 proc. (balandį – 17,6 proc.) respondentų, už „valstiečius“ – 14,4 proc. (balandį – 11,9 proc.) apklaustųjų. 

Trečioje vietoje – partija „Tvarka ir teisingumas“ – už ją balsuotų 7,6 proc. (balandį – 7,2 proc.) rinkėjų. 

Ketvirtoje vietoje atsidūrė Darbo partija su 7,1 proc. (balandį – 2,9 proc.) balsų.

„Vilmorus“ direktorius Vladas Gaidys sako, kad prie partijos vairo grįžus jos įkūrėjui, šios politinės jėgos simpatikų padvigubėjo.

„Dabar „darbiečius“ rinktusi 10,3 proc. nuo balsuojančiųjų, kovą buvo 2 proc., balandį – 4,6 proc.“, – BNS teigė V. Gaidys. 

Toliau seka skilę socialdemokratai – naujai susikūrusi Gedimino Kirkilo vadovaujama Lietuvos socialdemokratų darbo partija (LSDDP) su 6,4 proc. balsų (balandį – 5 proc.) ir Gintauto Palucko Lietuvos socialdemokratų partija (LSDP)– su 5,1 proc. (balandį – 4,9 proc.).  

Septintoje vietoje parlamentaro Naglio Puteikio Centro partija – ji surinktų 4,4 proc. (balandį – 4 proc.) balsų, o aštuntoje liktų Liberalų sąjūdis, už kurį savo balsus atiduotų 3,8 proc. gyventojų, o prieš mėnesį juos teigė pasirinktų 4,7 proc. rinkėjų.  Toliau yra Valdemaro Tomaševskio vadovaujama Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga, už kurią balsuotų 2,8 proc. gyventojų – beveik tiek, kiek ir prieš mėnesį, kai buvo 2,7 proc.

„Liberalų sąjūdį aplenkė nuo Tvarkos ir teisingumo, Cento partijos iki socialdemokratų. Sąjūdis jau buvo lyg atsigavęs, bet tas rezultatas, koks dabar yra – 3,8 proc. nuo visų gyventojų ir šiek tiek daugiau nei 5 proc. balsuojančiųjų – yra toks pat, koks buvo po to korupcinio įvykio, o iki visko to juk jie buvo antra partija“, – sakė V.Gaidys. 

Jis prognozuoja, kad partijos reitingams įtakos turėjo Valstybės saugumo departamento rašto paviešinimas. 

„Darbo partija nepraeidavo ilgą laiką po nenusisekusių rinkimų 2016 metais į apklausos reitingus, buvo už tų 5 proc. ir buvo užmiršta, bet buvo suvažiavimas, dabar jau šalia skliausteliuose rašome, kad jos pirmininkas V. Uspaskichas ir dabar partija jau visai su geru rezultatu – formaliai jau abi socialdemokratų partijas aplenkia“, – sako V.Gaidys

Pasak jo, Darbo partija tokius reitingus, kokie yra dabar, turėjo tik prieš dvejus metus – 2016–ųjų gegužę–birželį. 

Gyventojų apklausą dienraščio „Lietuvos rytas“ užsakymu visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centras „ Vilmorus“ atliko gegužės 4–12 dienomis. Apklausta 1030 žmonių. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
"VISAS 'partijas' - į muilą!".

klausyk

klausyk portretas
agurecikgeriau hujacik i tibeta gal padesi Dalailamai iskovot laisve irpalik tuos /tupus/ litvakus bet nenori nes kinai ne tolie tupi ir bijau ar turi kitus nurodymus /briuselio/ ar ko kito /sam znaes/.......

Šių partijų padėtis - nepavydėtina

Šių partijų padėtis - nepavydėtina   portretas
Tiek Paksą, tiek Uspaskichą galima laikyti nepavykusiais Kremliaus projektais. Vargu ar gali pavykti reanimuoti šiuos politinius lavonus. Tas pats ateityje laukia ir Karbauskio. Kas dėl Liberalų Sąjūdžio - neteko savo galvų ir smarkiai nukraujavo. Jei dabar atsilaikys, tai ateityje atsigaus. Jį palaiko verslas ir jo idėjos gana patrauklios jaunimui.
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių