B. Komorowskis: Rusijos agresija – įspėjimo signalas visiems kaimynams

  • Teksto dydis:

Stebint Rusijos remiamą agresiją Ukrainoje, Lietuva, Lenkija bei kitos regiono šalys turi toliau stiprinti gynybos pajėgumus, taip pat didinti NATO integraciją Europos rytuose, sako buvęs Lenkijos Prezidentas Bronislawas Komorowskis (Bronislavas Komorovskis).

Lietuvoje viešintis buvęs Lenkijos vadovas BNS sakė, jog „Rusijos agresija Ukrainoje, be jokios abejonės, yra įspėjamasis signalas visiems Rusijos kaimynams“, į kurį reaguojant šalys pirmiausia turėtų remti Ukrainos nepriklausomybę.

„Mes tai darome – ir lietuviai, ir lenkai. O iš kitos pusės šis signalas turi reikšti dėmesį savo pačių saugumui, savo gynybinius pajėgumams ir NATO integracijos stiprinimui, kas taip pat jau yra vykdoma“, - BNS sakė B.Komorovskis.

Prezidentas priminė, jog jo iniciatyva kitąmet Lenkijoje vyks NATO viršūnių susitikimas, kuris turėtų būti „gera proga sinchronizuoti lūkesčius“ dėl Lenkijos, Baltijos šalių, Bulgarijos ir Rumunijos saugumo politikos siekiant sustiprinti NATO „rytinę sieną“ bei Aljanso pajėgų dalyvavimą šiose valstybėse.

„Tačiau be to turime prisiminti, kad visų pirma patys turime kurti savo gynybinius pajėgumus. Lenkija jau eilę metų, nuo tų laikų kai buvau gynybos ministru, išleidžia 2 procentus BVP savo gynybai, ir raginame visas kitas šalis šį finansavimą padidinti“, -  kalbėjo kadenciją baigęs Lenkijos vadovas.

Buvęs Lenkijos vadovas antradienį viešėjo savo tėvų gimtinėje Rokiškyje, kur jam buvo suteiktas Rokiškio garbės piliečio vardas.

Trečiadienį B.Komorowskis aptarė politines aktualijas su prezidente Dalia Grybauskaite, susitiko su premjeru Algirdu Butkevičiumi.

Kaip pranešė Vyriausybės spaudos tarnyba, susitikimo metu premjeras pasveikino B.Komorovskį tapus Rokiškio garbės piliečiu, padėkojo už nuopelnus Lietuvai ir dvišaliams santykiams, aptarė strategiškai svarbių projektų – elektros jungties „LitPol Link“, dujų jungties „GIPL“ – įgyvendinimo klausimus, taip pat Lenkijos įsitraukimą į projektą „Rail Baltica“.

B.Komorowskis pralaimėjo šiemet vykusius prezidento rinkimus opozicijos kandidatui Andrzejui Dudai (Andžejui Dudai).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių