B. Komorowskis: Lietuva ir Lenkija turi plėtoti konkretų bendradarbiavimą

Lietuvos ir Lenkijos santykiai turi nuo oficialių renginių pereiti prie konkretaus bendradarbiavimo, teigia Vilniuje viešintis buvęs Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis (Bronislavas Komorovskis).

„Verta plėtoti tai, kas turi gilią prasmę, tai yra savivaldybių bendradarbiavimas, nes savivaldybės yra arčiau ir tiksliai atspindi piliečių lūkesčius, mąstymo būdą. Tas savivaldybių bendradarbiavimas neturėtų pasitenkinti tik oficialiais renginiais, susitikimais, bet turi virsti į regionų, miestų ir verslo bendradarbiavimą. Tai, mano manymu, yra ateitis“, – trečiadienį Seime žurnalistams sakė B. Komorowskis.

Kalbėdamas apie dvišalius valstybių santykius buvęs prezidentas linkėjo, kad pokyčiai šioje srityje būtų gilesni ir greitesni.

Jis priminė, kad Lietuvą ir Lenkija sieja ne tik bendra istorija, bet ir narystė Europos Sąjungoje, NATO, dabarties interesai.

„Mus jungia ir tai, kad lietuviai ir lenkai priklauso labiausiai europietiškai nusiteikusioms tautoms, taip pat mūsų santykiai susiję su tuo, kad esame kaimynai. Todėl turiu vilties, kad nepaisant to, kas yra valdžioje abejose šalyse, jų visuomenės, jų žmonės reikalaus, jog tie santykiai būtų kuo artimesni ir vyktų bendradarbiavimas visose svarbiose srityje“, – tvirtino B. Komorowskis.

Jis ragino neapleisti šalių bendradarbiavimo veikiant europinėse institucijoje, nes tai, anot buvusio prezidento, „yra konkretūs pinigai, konkrečios programos, svarbios Lietuvos ir Lenkijos ekonomikų vystymuisi, integracijai į europines kelių, geležinkelių, elektros tinklų sistemas“.

Vilniuje B. Komorowskis lankosi Lietuvai minint savo Konstitucijos 25-metį. Sveikindamas ta proga Lietuvą, jis sakė, kad tai darantis ne tik buvęs savo šalies prezidentas, bet ir kaip Lietuvoje ilgai gyvenusios ir sukūrusios giminės palikuonis.

„Konstitucija mums, lietuviams, lenkams, visada yra vainikavimas sunkaus kelio į laisvę“, – Seime kalbėjo B. Komorowskis.

B. Komorowskis Lenkijos prezidento pareigas ėjo 2010-2015 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
OH: "B. Komorowskis: Lietuva ir Lenkija TURI plėtoti konkretų bendradarbiavimą" - gal jau mums pakanka tų lenkiškų ultimatumų, GAL pagaliau reikia savo orumą prisimint!

Nagi

Nagi portretas
Lietuviai jau labai nuoširdžiai bendrauja su Lenkijos parduotuvėmis. Panašu, kad taip lyginant eurą su litu toks bendravimas dar labiau didės
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių