Baltijos šalių ministrai susitinka su JAV valstybės sekretoriumi

  • Teksto dydis:

Baltijos šalių užsienio reikalų ministrai antradienį Vašingtone aptars saugumo klausimus su Jungtinių Valstijų valstybės sekretoriumi Rexu Tillersonu (Reksu Tilersonu).

Lietuvos ministro Lino Linkevičiaus atstovė spaudai Rasa Jakilaitienė BNS nurodė, kad ministrai aptars kovą su regione ir pasaulyje kylančiomis grėsmėmis, NATO ir transatlantinio bendradarbiavimo stiprinimą bei energetinio saugumo aktualijas.

Ji taip pat teigė, kad pareigūnai kalbėsis apie Baltijos šalių įsipareigojimus stiprinti nacionalinius gynybos pajėgumus.

Gynybos finansavimas yra ypač svarbus klausimas naujojo prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) administracijai.

Amerikoje L.Linkevičius lankėsi ir vasario pabaigoje. Tuomet jis susitiko su žemesnio rango naujosios administracijos pareigūnais. Po vizito ministras paskelbė, kad Lietuva siekia nuolatinio Jungtinių Valstijų karių buvimo šalyje ir oro gynybos garantijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

stasys-anomausui

stasys-anomausui portretas
Lok nelojes, o karavanas eina.

Anonimas

Anonimas portretas
tai vėl komjaunimo kiaulius žviegs,kad rusai okupuoja ir mums reikia auksinių šaukštų,bet vakar bestija rusų televizijai sakė,kad rusai jau nepuls,nes nemoka lietuviškai ir kad reiks šert landzberginį tvartelį,tai rusai paskaičiavo,kad neverta
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių